Σκληρή ανακοίνωση της Λαϊκής ορχήστρας “Μ.Θεοδωράκης” για τη ματαίωση της συναυλίας !

Σοβαρότατες αιχμές κατά του δήμου συνοδεύουν την ανακοίνωση της Λαϊκής ορχήστρας Μ.Θεοδωράκης σύμφωνα με την οποία ανακοινώνει στο κοινό τη ματαίωση της προγραμματισμένης για αύριο Κυριακή συναυλίας με την Π.Ζήνα και τον Ά.Δείξιμο.

Στην ανακοίνωσή της η οποία είναι ιδιαίτερα σκληρή,αναφέρει ότι ο εμποδισμός  παραπέμπει ιστορικά σε πρόσωπα με στρατιωτικές στολές, καπαρντίνες και διαταραγμένες συνειδήσεις.Κάνει λόγο για την μουσική παρακαταθήκη που έχει χτιστεί όλα αυτά τα χρόνια γύρω από το όνομα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη με πλήθος εκδηλώσεων προς τιμήν του με μια παιδική χορωδία που φέρει το όνομά του και άλλα..

Δείτε τι αναφέρει η ανακοίνωση

Η Λαϊκή Ορχήστρα ΄΄ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ΄΄ με θλίψη ανακοινώνει την ακύρωση της προγραμματισμένης για την Κυριακή 30 Ιουλίου συναυλίας της στο Κάστρο Αντιρρίου, για λόγους οι οποίοι στην πραγματικότητα βρίσκονται πέρα από τα τυπικά κωλύματα.

Ένας αρχαιολογικός χώρος γνώριμος από το 1995 για τους συνεργάτες του Μίκη Θεοδωράκη και της ορχήστρας μας, τελικά δεν κατέστη εφικτό να δώσει τη χαρά της δωρεάν απόλαυσης σε χιλιάδες φίλους της μουσικής του, αλλά και των εκλεκτών ερμηνευτών.

Η θλίψη και η απορία εντείνονται από το γεγονός ότι ο Δήμος Ναυπακτίας στα εδάφη του οποίου θα γινόταν η συναυλία, είναι αυτός που έχει αναγορεύσει τον Μίκη σε επίτιμο δημότη, έχει δημιουργήσει τακτικό χορωδιακό φεστιβάλ με το όνομά του και διατηρεί και παιδική χορωδία επίσης με το όνομά του. Είναι ο Δήμος του οποίου σύλλογοι δημοτών έστειλαν τις προηγούμενες ημέρες ένα ευγενέστατο γράμμα στον συνθέτη, προσκαλώντας τον με αφορμή τη συναυλία και τα 92α γενεθλία του.

Επίσης θεωρώντας αυτονόητο ότι μία συναυλία της ορχήστρας του θα αποτελούσε ιστορικό γεγονός για τη μικρή πόλη του Αντιρρίου. Αποτελεί τουλάχιστον απρέπεια να είναι ο Δήμος αυτός,εκείνος που προβαίνει σε καταγγελία σε εισαγγελία και σε άλλες αρχές σε βάρος μιας εγκεκριμένης από το Κ.Α.Σ. εκδήλωσης στο συγκεκριμένο αρχαιολογικό χώρο, για όποιο λόγο και αν επικαλείται.

Κάθε εμποδισμός συναυλίας του Μίκη Θεοδωράκη παραπέμπει ιστορικά σε πρόσωπα με στρατιωτικές στολές, καπαρντίνες και διαταραγμένες συνειδήσεις.

Το πρωτοφανές όνειδος της καταγγελίας αυτής δεν το αξίζει ο Μίκης, αλλά ούτε και οι δημότες Ναυπακτίας. Κρίμα και για τους φίλους της ορχήστρας από άλλες περιοχές που είχαν προγραμματίσει να έλθουν.

Ζητάμε συγγνώμη εμείς αφού δεν θα ζητήσει κανένας άλλος.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα “Μίκης Θεοδωράκης”, ιδρύθηκε πριν μερικά χρόνια. Πρόκειται για ανεξάρτητο μουσικό σχήμα, που φέρει το όνομα του μεγάλου συνθέτη. Απαρτίζεται από 10 μουσικούς και συνεργάζεται με τραγουδιστές. Η χρησιμοποίηση του ονόματος του Μίκη Θεοδωράκη σε συζητήσεις, πέραν των καλλιτεχνικών ζητημάτων, δείχνει ασέβεια στο όνομα που φέρουν.

  2. Εκει στη Γεφυρα, να καταλαβουν οτι δεν τρωμε κουτοχορτο,
    Με κατι ‘χορηγιες’ και κατι ‘συναυλιες’,
    δεν αντισταθμιζεται η οικονομικη αιμορραγια που προκαλει στους Αιτωλοακαρνανες η τιμολογιακη πολιτικη της Γεφυρας.

    Αρκετα με την κοροϊδία…

    Εμπαργκο, και απο εδω και περα ολοι για τις δουλειες μας για οτι δεν μπορει να γινει στην Αιτωλοακαρνανια, να επιλεγουμε τα Ιωαννινα. Μια ωριτσα δρομος πια, με την Ιονια οδο, και τα διοδια κλασμα του χαρατσιου της γεφυρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...