Σκληρή απάντηση Πούτιν σε Ομπάμα

ΑΠΕΛΑΣΕ 35 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

Με το ίδιο νόμισμα απαντά η Ρωσία στις ΗΠΑ για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών.

Ένα 24ωρο μετά τις αμερικανικές κυρώσεις, η κυβέρνηση της Μόσχας κινείται προς την απέλαση 35 Αμερικανών διπλωματών.

Aυτό ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Τass. Παράλληλα, η Ρωσία σχεδιάζει να απαγορεύσει στα μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής η διαμονή στην πρεσβεία αλλά και η χρήση της αποθήκης της.

Σύμφωνα με το Ria Novosti το ρωσικό ΥΠΕΞ πρότεινε συγκεκριμένα στον Πούτιν, 31 υπάλληλοι της πρεσβείας των ΗΠΑ στη Μόσχα και 4 διπλωματικοί υπάλληλοι από το προξενείο της Αγίας Πετρούπολης να κηρυχθούν persona non grata και να απελαθούν.

Ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν θα αφήσει αναπάντητο το θέμα των κυρώσεων και ότι οι ισχυρισμοί πως η Ρωσία ενεπλάκη στις αμερικανικές εκλογές είναι αβάσιμοι.

Εκπρόσωπος ρωσικού ΥΠΕΞ: Αποτυχημένοι, κακόβουλοι και κοντόφθαλμοι

Νωρίτερα η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ είχε χρησιμοποιήσει απαξιωτικές εκφράσεις για την κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης. «Οι άνθρωποι που παρέμειναν στον Λευκό Οίκο επι οκτώ χρόνια δεν είναι κυβέρνηση, είναι μια ομάδα αποτυχημένων στην εξωτερική πολιτική, κακόβουλων και κοντόφθαλμων … Σήμερα ο Ομπάμα το παραδέχτηκε αυτό επίσημα. Το πιο εντυπωσιακό είναι πως αφού δεν κατάφερε να καταγραφεί στην ιστορία της προεδρίας του κανένα επίτευγμα στον διεθνή στίβο, αυτός ο νομπελίστας κατάφερε, αντί να ολοκληρώσει τη θητεία του με έναν εκλεπτισμένο τρόπο να την αμαυρώσει…

Από αυτή την ομάδα είναι να λυπάσαι μόνο τον Κέρι. Δεν ήταν σύμμαχός μας, αλλά προσπάθησε να είναι επαγγελματίας και να διατηρήσει την αξιοπρέπειά του ως άνθρωπος. Σήμερα ο αμερικανικός λαός ταπεινώθηκε από τον ίδιο του τον πρόεδρο.

Όχι από τη διεθνή τρομοκρατία ή από τα στρατεύματα του εχθρού. Η Ουάσιγκτον δέχτηκε χαστούκι από τον ένοικο του Λευκού Οίκου, ο οποίος αύξησε σε υπέρτατο βαθμό τα επείγοντα ζητήματα για την επόμενη ηγεσία. Η αυλαία έπεσε.

Η κακόγουστη παράσταση τελείωσε. Όλος ο κόσμος, από την πλατεία ως τον εξώστη, παρατηρεί ένα συντριπτικό πλήγμα που κατάφερε ο Μπαράκ Ομπάμα και η ημιμαθής ομάδα του στην εξωτερική πολιτική στο κύρος της Αμερικής και στην ηγεσία της, που αποκάλυψε σε όλο τον κόσμο το κύριο μυστικό της, η ιδιαιτερότητα του οποίου ήταν να καλύπτουν τις αδυναμίες τους. Και κανένας εχθρός των ΗΠΑ δεν θα μπορούσε να το κάνει καλύτερα».

Οι ΗΠΑ είχαν απελάσει 35 Ρώσους διπλωμάτες!

Η κίνηση αυτή της Ρωσίας έρχεται 24 ώρες μετά την διαταγή των ΗΠΑ για απέλαση 35 Ρώσων διπλωματών από την Ουάσιγκτον και το Σαν Φρανσίσκο, με φόντο τις αιτιάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης για ανάμιξη της Μόσχας σε κυβερνοεπιθέσεις κατά τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Στους Ρώσους διπλωματικούς αξιωματούχους δόθηκε περιθώριο 72 ωρών για να αποχωρήσουν από το αμερικανικό έδαφος.

Σύμφωνα με το RT οι ΗΠΑ, αποφάσισαν επίσης να κλείσουν και δύο ρωσικές ενώσεις σε Μέριλαντ και Νέα Υόρκη.

Στο εκτελεστικό διάταγμα, που υπέγραψε ο Μπάρακ Ομπάμα, επέβαλλε κυρώσεις σε πέντε φορείς και έξι Ρώσους αξιωματούχους.

Τα πέντε θεσμικά όργανα είναι: η Επαγγελματική Ενωση Σχεδιαστικών Συστημάτων Επεξεργασίας Δεδομένων, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών, το Ειδικό Τεχνολογικό Κέντρο και η Zorsecurity.

«Οι κυρώσεις εφαρμόζονται σε άτομα που συμμετείχαν σε «παραποίηση, τροποποίηση, ή προκάλεσαν υπεξαίρεση πληροφοριών με σκοπό ή αποτέλεσμα να εμποδίσουν ή να υπονομεύσουν την εκλογική διαδικασία», σημειώνει το εκτελεστικό διάταγμα.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...