ΣΟΚ…Ομολόγησε πως δολοφόνησε την 38χρονη και την 6χρονη κορούλα της!

“Καταιγιστικές” είναι οι εξελίξεις σχετικά με το θάνατο της 38χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Μιτσερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το απόγευμα, μετά από πολύωρη, εξαντλητική ανάκριση, ο 35χρονος ύποπτος παραδέχθηκε τη διάπραξη του φόνου τόσο της 38χρονης όσο και της εξάχρονης κορούλας της.
Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο 35χρονος φαίνεται να σκότωσε την 38χρονη και στη συνέχεια μετέφερε τη σορό της στο φρεάτιο, ενώ αναμένεται να υποδείξει στους αστυνομικούς τον χώρο που βρίσκεται η σορός του παιδιού.

Σε ό,τι αφορά στον 30χρονο, φαίνεται να μην εμπλέκεται στην υπόθεση και χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του η φωτογραφία του. Ωστόσο οι έρευνες γύρω από τον νεαρό συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, οι εξελίξεις αυτές γίνονται γνωστές λίγο μετά τις τοποθετήσεις του υπεύθυνου του ΤΑΕ Λευκωσίας Νεόφυτου Σιάηλου, ο οποίος στις 8:30 το βράδυ έκανε άρον άρον δηλώσεις και μιλούσε για θετικές εξελίξεις γύρω από την υπόθεση. Προφανώς, ο κ. Σιάηλος αναφερόταν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Ωστόσο φαίνεται η ηγεσία της δύναμης να μην συγκρατήθηκε και να μην έλαβε υπόψη ότι οι «θετικές εξελίξεις» σημειώνονται σε βάρος ενός νεκρού μωρού.

Η φίλη της 38χρονη έδωσε στους ανακριτές φωτογραφία του «Ορέστης35» που είχε αναρτημένη στη σελίδα Badoo, η οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκει στον 30χρονο, πρώτο ύποπτο, ο οποίος είναι μέλος της Εθνικής Φρουράς, διαμένει στην Περιστερώνα και κατάγεται από το Μιτσερό, όπου και μεγάλωσε.

Αυτός κλήθηκε για ανάκριση στο ΤΑΕ Λευκωσίας στις 16/4/2019, δύο μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος, όπου ανακρινόμενος αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη, ενώ ανέφερε ότι η φωτογραφία που φαίνεται στο προφίλ «Ορέστης 35» είναι δική του. Ολόκληρη τη φωτογραφία την είχε αναρτήσει παλιά στο facebook στο λογαριασμό του και σε αυτή είναι μαζί με τη σύζυγο του.

Στη συνέχεια ο 30χρονος έδωσε την συγκατάθεση του και παραχώρησε στην Αστυνομία ένα ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό του τηλέφωνο για έλεγχο, σε σχέση με τα υπό διερεύνηση αδικήματα.

Ανέφερε επίσης ότι το τηλέφωνο το έχει στην κατοχή του από το Δεκέμβριο του 2016. Όσον αφορά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή ανέφερε ότι είναι 2-3 ετών.

Τα δύο τεκμήρια παραδόθηκαν και εξετάστηκαν από το Δικανικό εργαστήριο Ηλεκτρονικών Δεδομένων και διαπιστώθηκαν τα εξής:

-Ο σκληρός δίσκος που καταγράφει όλη τη δραστηριότητα του ηλεκτρονικού υπολογιστή, έχει αντικατασταθεί στις 20 Ιανουαρίου 2019 και η πρώτη εγγραφή έγινε στις 21 Ιανουαρίου 2019. –Το κινητό του τηλέφωνο, η πρώτη ημερομηνία διαδικτυακής δραστηριότητας του, είναι το Δεκέμβριο του 2018.

Διαγράφηκε το προφίλ μετά την ανεύρεση του πτώματος
Από εξετάσεις που έγιναν από το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε σχέση με το προφίλ «Ορέστης35», στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Badoo, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε διαγραφεί σε άγνωστο χρόνο, πράγμα που επιβεβαιώθηκε από την εταιρεία.

Από την επικοινωνία που είχαν οι ανακριτές με την εταιρεία Badoo, όπου ζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με το εν λόγω προφίλ, διαπιστώθηκε ότι η τελευταία σύνδεση στο προφίλ ήταν στις 8/10/2018 από την συγκεκριμένη ip address, ημέρα κατά την οποία διαγράφηκε το προφίλ.

Σύμφωνα με την εταιρεία Badoo, κατά τη δημιουργία του προφίλ «Ορέστης 35», ο χρήστης του χρησιμοποίησε μια συγκεκριμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στις 17/4./2019, τρεις μέρες μετά την ανεύρεση του πτώματος, το Ηλεκτρονικό Έγκλημα επικοινώνησε με την εταιρεία Google, σχετικά με το email του εν λόγω προσώπου, όπου αναφέρθηκε ότι ο χρήστης της εν λόγω διεύθυνσης συνδέθηκε για τελευταία φορά στις 17/4/2019 και ώρα 07:21.

Σύμφωνα με την εταιρεία Google κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του δήλωσε το όνομα «Ορέστης» μαζί με το επώνυμο.

Πίσω και από άλλο προφίλ ο 35χρονος
Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση αυτή, συνδέεται με άλλο προφίλ στο Facebook.

Έγινε αίτημα από την Αστυνομία προς την εταιρεία Facebook και εξασφαλίστηκαν τα στοιχεία που δήλωσε ο πιο πάνω χρήστης κατά τη δημιουργία του λογαριασμού του και τα ip address πρόσβασης και διαχείρισης.

Τελευταία ημερομηνία πρόσβασης στο λογαριασμό ήταν στις 14 Απριλίου 2019 και ώρα 19:58, ημερομηνία κατά την οποία διαγράφηκε ο λογαριασμός από τον ίδιο τον χρήστη και ημερομηνία κατά την οποία εντοπίστηκε το θύμα.

Εξάλλου στις 18 Απριλίου εκδόθηκε διάταγμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ο κάτοχος του ip address, κατά το συγκεκριμένο χρόνο, ήταν ο 35χρονος, δεύτερος ύποπτος που κατάγεται από τη Λεμεσό και υπηρετεί και αυτός στην Εθνική Φρουρά.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε ότι αυτός είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, που διαμένει σε χωριό της Επαρχίας Λεμεσού, ενώ διαπιστώθηκε επίσης ότι έχει δύο παιδιά. Στοιχεία που συνάδουν με αυτά που ο «Ορέστης» είπε στο θύμα.

Αναρτημένες φωτογραφίες από το Μιτσερό στο προφίλ του
Μετά από εξετάσεις που έγιναν εντοπίστηκε το προφίλ του υπόπτου στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία ανταποκρίνεται στο όνομα του 35χρονου υπόπτου.

Σε αυτό εντοπίζονται φωτογραφίες του Λατομείου, στο οποίο εντοπίστηκε η σορός του θύματος και συγκεκριμένη φωτογραφία του φρεατίου. Σημειώνεται επίσης ότι εντοπίστηκαν φωτογραφίες προσώπου που ομοιάζει του δεύτερου υπόπτου, του ιδίου στον πιο πάνω χώρο να κρατά τριπόδι φωτογραφικής και φαίνεται να είναι φαλακρός.

Πήγε να καταπιεί τεκμήριο!
Κατά τις έρευνες στην οικία του 35χρονου, που φέρεται να είναι το πρόσωπο που συνομιλούσε με το θύμα ως «Ορέστης», παραλήφθηκαν μεταξύ άλλων, σχοινί χρώματος μπλε, πανομοιότυπο με αυτό που ήταν δεμένο το θύμα, κολλητική ταινία, όμοια με αυτή που βρέθηκε στο φρεάτιο του λατομείου, μαζί με τη σορό της 38χρονης, κινητά τηλέφωνα και κάρτες, ηλεκτρονικός υπολογιστής, αριθμός μέσων αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων, φωτογραφικές μηχανές και διάφορα άλλα.

Κατά την έρευνα στην οικία του ο 35χρονος, έβαλε στο στόμα του και προσπάθησε να καταπιεί μια κάρτα κινητού τηλεφώνου, ωστόσο έγινε αντιληπτός από μέλη της Αστυνομίας και συνελήφθη. «Είχα την στην τσέπη μου», ανέφερε σχετικά με την κάρτα.

Επίσης σημειώνεται, ότι σύμφωνα με μαρτυρία ο 35χρονος βρισκόταν στο εξωτερικό κατά τον Απρίλιο του 2018 και επέστρεψε αρχές Μαΐου 2018.(Στις 4 Μαΐου δηλώθηκε η εξαφάνιση μάνας και κόρης).

πηγή: reporter.com.cy



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...