Σοκ: Τουλάχιστον 100 νεκροί από… λάθος βομβαρδισμό (Βίντεο)

Κάθε όριο λογικής ξεπερνά η απίστευτη τραγωδία που σημειώθηκε τη Δευτέρα στη Νιγηρία.

Μαχητικό αεροσκάφος βομβάρδισε κατά λάθος καταυλισμό προσφύγων, σκοτώνοντας πάνω από 100 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.

Αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας της Νιγηρίας βομβάρδισε τον καταυλισμό των προσφύγων στο Μαϊντουγκούρι, σκοτώνοντας πολλά παιδιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν πολλοί τραυματίες, ανάμεσά τους και υπάλληλοι των ανθρωπιστικών οργανώσεων Ερυθρός Σταυρός και Γιατροί του Κόσμου, οι οποίοι πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στους ανθρώπους που τις είχαν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των στρατιωτικών αρχών της αφρικανικής χώρας, στόχος ήταν στρατόπεδο της εξτρεμιστικής μουσουλμανικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ. Άγνωστο το γιατί, ο πιλότος βομβάρδισε τον προσφυγικό καταυλισμό, προκαλώντας το θάνατο σε περισσότερα από 100 άτομα.

Το τραγικό αυτό συμβάν έγινε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο Πανεπιστήμιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 5 άτομα και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλα. Την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα ανέλαβε και επισήμως με δήλωσή της στο διαδίκτυο η Μπόκο Χαράμ.

Ως εκ τούτου, ο βομβαρδισμός αφορούσε τα αντίποινα της νιγηριανής κυβέρνησης απέναντι στην Μπόκο Χαράμ.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...