Σπήλιος Λιβανός : η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσει τελικά η Συμφωνία.

Για ένα δυναμικό συλλαλητήριο χθες στο Σύνταγμα με τεράστια συμμετοχή, έκανε λόγο οΣπήλιος Λιβανός εξαπολύοντας παράλληλα σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα επεισόδια.

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Αχελώος Media και το δημοσιογράφο κ. Παντελή Κούτσικο,  ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος ήταν παρόν χθες  στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, μίλησε για πολιτικές ευθύνες ζητώντας μια ξεκάθαρη τοποθέτηση από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Όπως είπε μάλιστα η ΝΔ έκανε πολύ καλά και ζήτησε τις παραιτήσεις της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα.

Περιγράφοντας την εμπειρία του από τα επεισόδια ο κ. Λιβανός εξέφρασε την εκτίμηση πως η αστυνομία θα μπορούσε να είχε απομονώσει και να συλλάβει τα ακραία εκείνα στοιχεία που ξεκίνησαν τα επεισόδια. «Αυτού του είδους η χωρίς σκέψη χρήση αυτών των χημικών πρέπει να μπει στο μικροσκόπιο και να επιληφθεί και η δικαιοσύνη για το δικαίωμα της Αστυνομίας να ρίχνουν αυτά τα χημικά χωρίς ουσιαστικό λόγο» είπε ο κ. Λιβανός υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα όταν ήταν στην αντιπολίτευση πως θα καταργήσει τα χημικά.

Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών ο Σπήλιος Λιβανός δήλωσε πως οι κκ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος αλλάζουν ουσιαστικά τη διαχρονική θέση της Ελλάδος στο ζήτημα των Σκοπίων. «Δεν έχει καμία σχέση αυτή η συμφωνία με το βέτο που είχε βάλει ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι το 2008» είπε, προσθέτοντας πως υπάρχουν δύο κομβικά σημεία, το θέμα της ταυτότητας και της γλώσσας που σήμερα «δίνονται» στη γειτονική χώρα. «Κανείς δεν είχε αποδεχτεί αυτό που σήμερα με χαρά αποδέχεται ο κ. Τσίπρας. Αφήνουν την ιστορία μας και την ταυτότητα να χαθεί απλά και μόνο για να βρουν την πολύ εύκολη ονομασία ως λύση. Ο λόγος που το κάνουν είναι γιατί δεν τους ενδιαφέρει» είπε χαρακτηριστικά, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως «δεν αντιλαμβάνεται την αξία της γλώσσας, την αξία  των πολιτισμικών αξιών, την αξία της ιστορίας μας ως συνθετικό του κράτους και του έθνους μας. Αυτό είναι το βασικό πρόβλημα» δήλωσε.

Παρουσιάζοντας τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για το θέμα και το τί θα κάνει το επόμενο διάστημα η Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο πρώην Βουλευτής ξεκαθάρισε πως σκοπός είναι να μην διχαστεί ο ελληνικός λαός και τόνισε πως θα κάνει ότι μπορεί για να μην περάσει τελικά η Συμφωνία, επεσήμανε όμως πως αν κυρωθεί η Συμφωνία θα δημιουργηθούν τετελεσμένα. Ξεκαθάρισε όμως πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την πολιτική του και την ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας, θα μπορέσει να διαπραγματευτεί συγκεκριμένες πτυχές και αυτών των ζητημάτων.

Ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε ξανά πως θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα στην Αιτωλοακαρνανία με τη Νέα Δημοκρατία και καυτηρίασε τη στάση βουλευτών που ξαφνικά έσπευσαν να συνδράμουν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για κυβέρνηση μειοψηφίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...