Σπήλιος Λιβανός: Όλοι μαζί για την ίδρυση ανεξάρτητου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό

Τις βασικές του θέσεις  για την αναβάθμιση της παιδείας στην Αιτωλοακαρνανία παρουσίασε σε παρέμβασή του σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεσολογγίου ο Σπήλιος Λιβανός. Στην έκτακτη συνεδρίαση που είχε ως αντικείμενο να εξεταστούν οι τελευταίες προτάσεις του Υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία τμημάτων Γεωπονικής σχολής στο νομό, ο Σπήλιος Λιβανός τόνισε πως «βιώνουμε το απόλυτο χάος και την απαξίωση».

Όπως είπε η προτεινόμενη ψηφοθηρική συνένωση ΑΕΙ και ΤΕΙ σε όλη τη χώρα εδράζεται πάνω σε λάθος βάση, καθώς η τεχνολογική εκπαίδευση είναι απαραίτητη σε έναν τόπο ο οποίος θέλει ανάπτυξη, ενώ κατηγόρησε τον Υπουργό Γαβρόγλου πως με την ψηφοθηρική πολιτική του δυναμιτίζει τις προσπάθειες μείωσης της ανεργίας. «Αυτό το οποίο χρειαζόμαστε είναι εκπαιδευμένους πολίτες οι οποίοι να μπορούν να παράγουν και να βρίσκουν εργασία» είπε, τονίζοντας πως το μεγάλο πρόβλημα στον τόπο μας είναι η ανεργία και η παιδεία είναι ο βασικός μοχλός ανάπτυξης για να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας.

Ο κ. Λιβανός δήλωσε πως ενώ στην Αχαΐα λειτουργούν 36 τμήματα, στην Αιτωλοακαρνανία λειτουργούν 7. «Προφανώς υπάρχει κάτι το ανισοβαρές, δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό η Αιτωλοακαρνανία στο σύνολό της, το πρόβλημα δεν είναι μόνο του Μεσολογγίου» είπε χαρακτηριστικά. «Σε αυτή τη λογική συμφωνώ απολύτως με την ολοκληρωμένη πρόταση του Δημοτικού σας Συμβουλίου, την έχω ήδη προωθήσει στα αρμόδια κομματικά όργανα», είπε προσθέτοντας πως πρέπει όλοι μαζί στο νομό να συστρατευθούν στον ενιαίο αγώνα. «Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να προσπαθήσουμε όλοι μαζί, φορείς και πολίτες, να δημιουργηθεί μία ομάδα πρωτοβουλίας για την ίδρυση ενός ανεξάρτητου ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό με σκοπό να ενταχθεί στο αναπτυξιακό μοντέλο που έχει ανάγκη η περιοχή.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία αναφέρθηκε και στις μεγάλες προσπάθειες που έγιναν το 2009 με την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας στο Αγρίνιο και την ενίσχυση του ΤΕΙ Μεσολογγίου το οποίο όπως είπε, ήταν τότε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από αυτή που είναι σήμερα. Παραδέχτηκε όμως πως το 2013 έγιναν λάθη όσον αφορά το σχέδιο “Αθηνά” το οποίο, όπως επεσήμανε, αν και ξεκίνησε με καλές προθέσεις η υλοποίησή του ήταν στη λάθος κατεύθυνση δημιουργώντας προβλήματα στον εκπαιδευτικό ιστό της Αιτωλοακαρνανίας.

«Στην πολιτική είναι χρήσιμο να κοιτάμε το παρελθόν και να το χρησιμοποιούμε για κριτική και κυρίως για να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη» είπε  χαρακτηριστικά.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...