Σταϊκούρας: Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί, τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται

«Όσο η αξιολόγηση καθυστερεί, τόσο η αβεβαιότητα διατηρείται», σημειώνει τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός, Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Real News».

«Κάθε φορά που η κυβέρνηση δήθεν διαπραγματεύεται, νέα βάρη “φορτώνονται” στις πλάτες της κοινωνίας», αναφέρει ο Χρήστος Σταϊκούρας, ενώ εκτιμά ότι θα υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα, καθώς «τα έχει υπογράψει η σημερινή κυβέρνηση με την τελευταία απόφαση του Eurogroup».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υλοποιεί σήμερα «χωρίς καμιά πολιτική αναστολή» ό,τι «δεν αποδέχθηκαν προηγούμενες κυβερνήσεις».

Ακόμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας επισημαίνει ότι αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει τη διακυβέρνηση θα προχωρήσει σε σταδιακή αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής και θα επιδιώξει τη μείωση των μεσο-μακροπρόθεσμων δημοσιονομικών στόχων.

«Όλα αυτά απαιτούν αξιοπιστία και σοβαρότητα. Και αυτά η σημερινή κυβέρνηση δεν τα διαθέτει», προσθέτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργός.

Για τα εργασιακά, ο Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθαρίζει ότι η Νέας Δημοκρατίας «τάσσεται υπέρ των συλλογικών διαπραγματεύσεων, με δυνατότητα επιχειρησιακών ή/και κλαδικών συμβάσεων, όπου είναι δυνατόν».

Σε ερώτηση αν «η συμφωνία αλήθειας που προτείνει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είναι στον αέρα, δεδομένου ότι βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα 2%, ενώ η κυβέρνηση και οι δανειστές συμφώνησαν σε 3,5% για κάποια χρόνια μετά το 2018», απαντά ότι με τα μέτρα και τις παρεμβάσεις που περικλείει η συμφωνία αλήθειας θα «δημιουργηθούν ταχύτερα οι συνθήκες για διατηρήσιμη μεγέθυνση της οικονομίας» και «αυτό θα αυξήσει την αξιοπιστία της χώρας και θα προσθέσει βαθμούς ελευθερίας, ώστε η κυβέρνηση να επιδιώξει ρεαλιστικότερους δημοσιονομικούς στόχους».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...