Στα άκρα η αντιπαράθεση Ηνωμένων Πολιτειών – Βόρειας Κορέας

Στα άκρα η αντιπαράθεση Ηνωμένων Πολιτειών – Βόρειας Κορέας

Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ
Βαθαίνει, μέρα με την ημέρα το χάσμα. Ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Βόρεια Κορέα με τον Ντόναλντ Τραμπ, πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να απευθύνει νέα αυστηρή προειδοποίηση προς το καθεστώς της Πιονκγιάνκ, δηλώνοντας ότι τα αμερικανικά οπλικά συστήματα είναι «κλειδωμένα και οπλισμένα»!
«Οι στρατιωτικές επιλογές βρίσκονται σε ετοιμότητα, κλειδωμένες και οπλισμένες, εάν η Βόρεια Κορέα ενεργήσει με ασύνετο τρόπο. Ελπίζω ότι ο Κιμ Γιονγκ-ουν θα ακολουθήσει κάποιον άλλο δρόμο!», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο… προληπτικής δράσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους από το Νιου Τζέρσεϊ, όπου απολαμβάνει τις διακοπές του, ανέφερε ότι η δήλωσή του περί «φωτιάς και οργής» σε περίπτωση που η Πιονγκγιάνγκ κλιμακώσει τις πυρηνικές της απειλές «ίσως και να μην ήταν αρκετά σκληρή».
Παράλληλα ο κ. Τραμπ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η αμερικανική πολεμική μηχανή να επιχειρήσει ένα… προληπτική χτύπημα κατά της Β. Κορέας. Ωστόσο ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι πρώτη επιλογή είναι πάντα η διπλωματία και οι διαβουλεύσεις, ενώ κάλεσε την Κίνα να κάνει περισσότερα, ασκώντας μεγαλύτερη επιρροή στην Πιονγκγιάνγκ.
Τα σχόλια του κ. Τραμπ ήρθαν ως απόρροια των εκτιμήσεων της CIA ότι ο στρατός του Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ικανός να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους διηπειρωτικούς του πυραύλους.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο KCNA της Βόρειας Κορέας, εντός του μήνα θα είναι έτοιμο το σχέδιο της Βόρειας Κορέας για την εκτόξευση τεσσάρων πυραύλων μεσαίου βεληνεκούς εναντίον της νήσου Γκουάμ, επικράτειας των ΗΠΑ στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Απειλές και από τον Μάτις
«Ποιά θα είναι τα επόμενα βήματα του Λευκού Οίκου;», ερωτήθηκε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις, στη Σίλικον Βάλεϊ, όπου εγκαινίαζε νέες εγκαταστάσεις του Πενταγώνου.
«Αντιλαμβάνομαι την ερώτηση, αλλά δεν λέω στον εχθρό εκ των προτέρων τί θα κάνουμε», επισήμανε, για να συμπληρώσει: «Όσον αφορά την ετοιμότητά μας πάντως: είμαστε έτοιμοι».

Εσπευσμένα στην Ουάσινγκτον ο Τραμπ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα, διακόπτοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις διακοπές του, διάρκειας 17 ημερών, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο του Λευκού Οίκου.
Ο Αμερικανός πρόεδρος παραθερίζει σε γήπεδο του γκολφ ιδιοκτησίας του στο Μπέντμινστερ, στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου είχε συναντήσεις με τους συμβούλους του με αντικείμενο την πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας και άλλα θέματα.
Ο Ρεπουμπλικάνος θα αναχωρήσει από το Νιου Τζέρσεϊ τη Δευτέρα με προορισμό την οικία του στο Μανχάταν, όπου, όπως είπε, έχει προγραμματίσει σειρά ραντεβού.
Προς το παρόν δεν έχουν δημοσιοποιηθεί οι λόγοι για το ταξίδι του τη Δευτέρα από τη Νέα Υόρκη στην Ουάσιγκτον. Την πληροφορία σχετικά με το ταξίδι αυτό δημοσίευσε πρώτο το Politico.

Ποιος είναι ο Στρατηγός «σκιά» του Κιμ
Το όνομά του είναι Kim Rak–Gyom. Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο περισσότερο επικίνδυνο από όσο δείχνει, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμος να πατήσει το… κουμπί των πυρηνικών της Β. Κορέας προκειμένου να υλοποιήσει την επιθυμία του ηγέτη του.
Μάλιστα με αφορμή τις εξελίξεις ο ίδιος χαρακτηρίζει τον Ντόναλντ Τραμπ… γεροξεκούτη.

Σε… 14 λεπτά οι πύραυλοι θα πλήξουν το Γκουάμ
Διάστημα μικρότερο των 14ων λεπτών θα χρειαστεί η Βόρεια Κορέα προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τις απειλές για επίθεσης στη νήσο Γκουάμ του Ειρηνικού, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεση του το γραφείο εσωτερικής ασφάλειας της αμερικανικής νήσου.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από τη στιγμή που το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ δόσει την εντολή να εκτοξευθούν οι πύραυλοι θα απαιτηθούν ορισμένα μόλις λεπτά, έως ότου πλήξουν τον στόχο τους.
Ο εκπρόσωπος του γραφείου ασφαλείας, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, οι κάτοικοι θα έχουν ειδοποιηθεί εγκαίρως, χάρη στις προειδοποιητικές σειρήνες που έχουν εγκατασταθεί σ’ όλα τα σημεία του νησιού.

Παρασκηνιακές διαβουλεύσεις ΗΠΑ – Β. Κορέας
Για ανεπίσημες προσπάθειες των Ηνωμένων Πολιτειών εδώ και αρκετούς μήνες, προκειμένου να υπάρξει διπλωματική λύση, μέσω διαλόγου με τη Βόρεια Κορέα, κάνει λόγο σε δημοσίευμά του το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press.
Κατά το AP, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχος, στις επαφές συμμετέχουν ο επιτετραμμένος των ΗΠΑ για την πολιτική έναντι της Βόρειας Κορέας, Τζόζεφ Γιουν, και ο ανώτερος βορειοκορεάτης διπλωμάτης στα Ηνωμένα Έθνη, Πακ Σονγκ Ιλ.
 Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα μεταβεί για μία ημέρα στην Ουάσιγκτον, τη Δευτέρα, διακόπτοντας για σύντομο χρονικό διάστημα τις διακοπές του.

Πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αυτοσυγκράτηση
Ήδη το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είχε κάνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση. «Παρακολουθούμε με τη μεγαλύτερη ανησυχία την κλιμάκωση στις δηλώσεις γύρω από την κορεατική χερσόνησο, η κατάσταση είναι αληθινά σοβαρή. Το να προσθέσουμε τον ήχο από τις στρατιωτικές μπότες σίγουρα δεν θα βελτιώσει τα πράγματα, η στρατιωτική οδός δεν μπορεί να είναι λύση», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μάρτιν Σέφερ.

Η Ρωσία από την πλευρά της διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος μίας στρατιωτικής σύγκρουσης ΗΠΑ – Β. Κορέας, εκφράζοντας την ελπίδα στο τέλος να υπερισχύσει η κοινή λογική.

«Δεν θα μπω στη διαδικασία να προβώ σε εικασίες σχετικά με το τί θα συμβεί “εάν”. Θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέπουμε αυτό το “εάν” Ελπίζουμε ότι ότι θα υπερισχύσει η κοινή λογική», ανέφερε ο Λαβρόφ.

Ακόμη, τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα δεχθεί μία Βόρεια Κορέα που θα έχει στην κατοχή της πυρηνικά όπλα.

Έκκληση στον Ντόναλντ Τραμπ, και στον Κιμ Γιονγκ Ουν να «ηρεμήσουν» απηύθυνε και ο επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος της Βρετανίας, Τζέρεμι Κόρμπιν, προκειμένου να αποφευχθεί ένας καταστροφικός πυρηνικός πόλεμος .

Ο επικεφαλής των Εργατικών προειδοποίησε ότι δεν μπορεί κανείς να λειτουργεί επιπόλαια αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα, προσθέτοντας ότι η Βρετανία μπορεί να διαδραματίσει ρόλο ώστε να φέρει τους δύο ηγέτες μακριά «από το χείλος (του πυρηνικού πολέμου)».

Μιλώντας στο Μπρίστολ, ο Κόρμπιν δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν μπορούμε να λειτουργούμε επιπόλαια με τα πυρηνικά όπλα και τις ‘’πυρηνικές απειλές’’». «Ξέρετε κάτι; Μια πυρηνική έκρηξη δεν σταματά σε εθνικά σύνορα, δεν σταματά στην περιοχή που πέφτει η βόμβα».

Η Γαλλία έκανε λόγο για «αποφασιστικότητα» του Αμερικανού προέδρου που δεν δέχεται «ένα μέρος του εδάφους τους μπορεί να είναι αντικείμενο πυρών πυρηνικών βαλλιστικών πυραύλων».

Οι Αμερικανοί αγνοούν τη θέση της Β. Κορέας στο χάρτη!
«Πολύ σοβαρή απειλή» θεωρούν τη Βόρεια Κορέα τα δύο τρίτα των Αμερικανών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα η οποία διενεργήθηκε από την SSRS για το CNN και έδειξε το υψηλότερο ποσοστό ανησυχίας από το 2000!
Βασισμένος σε αυτή την έρευνα, το τηλεοπτικό δίκτυο RT ρώτησε Νεϋορκέζους αν και κατά πόσο θεωρούν ότι η Β. Κορέα αποτελεί απειλή για τις ΗΠΑ, αλλά και πού… βρίσκεται η χώρα του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Οι απαντήσεις τους, επιβεβαιώνουν την έρευνα και δείχνουν διαβαθμισμένη ανησυχία, με την συντριπτική πλειονότητα να θεωρεί απειλή το ασιατικό κράτος.
Όσο, όμως, για το πού βρίσκεται η Β. Κορέα, δεν τα πήγαν και τόσο καλά: Οι απαντήσεις κινήθηκαν μεταξύ Βιετνάμ, Σιβηρίας, ακόμη και… Αυστραλίας!
Την ίδια ερώτηση έκανε και ο γνωστός Αμερικανός παρουσιαστής Jimmy Kimmel σε κατοίκους του Λος Άντζελες. Οι απαντήσεις και σε αυτή την περίπτωση απείχαν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα από την πραγματικότητα! Κάποιοι έδειξαν την Αυστραλία, κάποιοι άλλοι το Βιετνάμ, ενώ κάποιοι ακόμα ψάχνουν κάποιο σημάδι επάνω στο χάρτη!

 

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/296538-Sta-akra-e-antiparathese-Enomenon-Politeion-Boreias-Koreas ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...