Στα σχολεία της Χίου τελικά τα προσφυγόπουλα

Στα σχολεία της Χίου τελικά τα προσφυγόπουλα

Άνοιξαν οι πόρτες των δημοτικών σχολείων της Χίου και μαζί με αυτές και οι αγκαλιές των εκπαιδευτικών για την υποδοχή των προσφυγόπουλων το μεσημέρι της Δευτέρας.

Μακριά από τις ακραίες φωνές και αντιδράσεις αφού οι πιο ψύχραιμοι κατάφεραν να τις εκτοπίσουν από τις σχολικές μονάδες, με διακριτική την παρουσία της αστυνομίας, παρουσία της εισαγγελέα  κ. Σπυριδούλας Σταυράτη, του προϊστάμενου της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  Χίου κ. Αριστείδη Κελεπερτζή και  της κ. Ανατολής Βροχαρίδου από την περιφερειακή Εκπαίδευση, καθώς και άλλων εκπροσώπων φορέων μαζί με τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, υποδέχθηκαν τα τέσσερα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στη δομή υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων στο σχολείο του Κάμπου.

Συνολικά για 40 προσφυγόπουλα  στη Χίο ξεκίνησε σήμερα η σχολική χρονιά σε πέντε σχολεία του νησιού, χωρίς να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα, αντιθέτως με συμβολικές κινήσεις καλωσορίσματος από μικρούς και μεγάλους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μαθητές του Κάμπου ζωγράφισαν για τους τέσσερις καινούργιους μαθητές στο σχολείο τους, ενώ το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Χίου, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ανάρτησαν πανό με το οποίο καλωσόριζαν τα παιδιά στο 4οκαι στο 2οΔημοτικό Σχολείο Χίου.

Η διανομή των μικρών μαθητών καθημερινά στα σχολεία τους θα γίνεται με δυο λεωφορεία και οι εκπαιδευτικοί που θα αναλάβουν τις τάξεις βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος και συγκινημένος που τα προσφυγόπουλα μετά από καιρό μπορούμε να τα υποδεχτούμε και να τα αγκαλιάσουμε παιδαγωγικά στα σχολεία μας. Αυτή τη στιγμή τα σχολεία έχουν από ένα δάσκαλο και ειδικότητες που θα κάνουν τα υπόλοιπα μαθήματα μέχρι τις 6.

Τα παιδιά που είναι έτοιμα να φοιτήσουν  λόγω του ότι τις τελευταίες μέρες προωθήθηκε σημαντικός αριθμός προσφύγων στην ηπειρωτική Ελλάδα, είναι 40. Όσα παιδάκια παίρνουν μετά το ΑΔΥΜ (αριθμός δελτίου υγείας μαθητή) και τα εμβόλια τους θα έρχονται μετά κανονικά στο σχολείο», δήλωσε ο προϊστάμενος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Κελεπερτζής.

Κρατώντας στο χέρι τις ζωγραφιές των μαθητών της πρωινής ζώνης η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Κάμπου κ. Αθηνά Πλακωτάρη, περίμενε τους τέσσερις καινούργιους μαθητές του σχολείου μαζί με το υπόλοιπο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Πλακωτάρη το ενδιαφέρον των γονιών για ενημέρωση ήταν δικαιολογημένο αλλά στράφηκε στην πορεία σε λάθος κατεύθυνση, μια κατεύθυνση που δεν έχει θέση στα σχολεία και στην  εκπαίδευση. «Πολύ κακό για το τίποτα» σχολίασε…

Με το φόβο την αγωνία αλλά και τη χαρά στα πρόσωπα τους, όπως και κάθε πρωτάκι, τα τέσσερα πρωτάκια του Κάμπου που φιλοξενούνται στη ΒΙΑΛ κρατώντας το χέρι των δασκάλων τους διάβηκαν την πόρτα του σχολείου ελπίζοντας ότι εκεί θα βρουν την ασφάλεια τη ζεστασιά και τη γνώση.

υθυτ

Πηγή: astraparis.gr

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOINONIA/344740-Sta-scholeia-tes-CHioy-telika-ta-prosphygopoyla ΚΟΙΝΩΝΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...