Στα 5,1 δις ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Ιούνιο

Στα 5,1 δις ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Ιούνιο

Μικρή άνοδος για τις οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάιο, δείχνουν τα μηνιαία στοιχεία Γενικής Κυβέρνησης, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.  Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο Νέα αύξηση τα ληξιπρόθεσμα χρέη του δημοσίου προς τους ιδιώτες σημείωσαν οριακή αύξηση ανεβαίνοντας στα 5,134 δις ευρώ από  5,067 δις ευρώ τον Μάιο.

 Όπως δείχνουν οι πίνακες του υπουργείου, τα 3,579 δις ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και τα 1,225 δις ευρώ αφορούν εκκρεμής  επιστροφές φόρων.

Στις εκκρεμείς επιστροφές φόρων, η αύξηση ήταν μεγαλύτερη. Διαμορφώθηκαν σε 1, 252  δις ευρώ τον Ιούνιο, από 1,210 δις ευρώ στο τέλος Μαΐου.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών ληξιπρόθεσμες είναι οι υφιστάμενες υποχρεώσεις προς τρίτους που δεν εξοφλήθηκαν μετά την παρέλευση 90 ημερών από την ημερομηνία οφειλής. Οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών για τις οποίες έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ΑΦΕΚ μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς. Από Δεκέμβριο 2015 και εφεξής οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων περιλαμβάνουν στοιχεία εκκρεμών επιστροφών, για τις οποίες έχει εκδοθεί το σχετικό ΑΦΕΚ (εκκαθαρισμένα και μη), μέχρι και το τέλος του μήνα αναφοράς.

Σε αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα τελωνεία και οι κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία όπως και όσες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/295340-Sta-5-1-dis-eyro-oi-opheiles-toy-Demosioy-pros-idiotes-ton-Ioynio ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...