Στην Κω ο Δήμος έκλεινε τα παραδοσιακά καρνάγια, και γίνονταν… μπαράκια!

Στην Κω ο Δήμος έκλεινε τα παραδοσιακά καρνάγια, και γίνονταν… μπαράκια!

Φέγγει ο συγγραφέας κ. Γ. Λεκάκης 

Και μετά εισήγαγαν σκάφη από την… Τουρκία!

Μου γράφει ο αναγνώστης μου Χρήστος Γ. «Θα σου πω μια ιστορία: Είμαι απ’ την Κω. Ο παππούς μου, αφού είχε μαθητεύσει στην Σύμη, είχε καρνάγιο μέχρι περίπου το 1970, σε κεντρικό σημείο στο λιμάνι, με παραπλήσιο κτίσμα, με τα μηχανήματα μέσα (κορδέλλα κοπής, κτλ.) και έφτιαχνε καΐκια μέχρι και 20 μ. μήκος!

Τον χώρο τον ενοικίαζε από τον Δήμο. Μέχρι μια ημέρα που ο Δήμος έβαλε τους δικηγόρους του και έβαλαν τον παππού να υπογράψει την… έξωσή του!

Ο λόγος: “Να φύγει η… βρώμα από το λιμάνι”… (Μετά βέβαια ο χώρος των μηχανημάτων έγινε μπαράκι και τώρα πίνουνε, μεθάνε και αποκτηνώνονται εκεί Ευρωπαίοι τουρίστες).

…Το δια ταύτα είναι ότι όταν είπα σε πολιτικό πρόσωπο αυτήν την ιστορία, ξέρεις τι μου απάντησε;

“Προέχει η πρόοδος του τόπου!” (Αυτοί οι άνθρωποι έχουν το μέλλον μας στα χέρια τους).

Αυτήν την στιγμή, όπως σου είπα, είναι μπαράκι και στο νησί τώρα εισάγουμε τουρκικά καράβια, την οποία κατασκευή τους, απ’ ό,τι έμαθα επιδοτεί το τουρκικό κράτος. Και ενώ σε εμάς έχει περιοριστεί η αλιεία οι Τούρκοι αλωνίζουν.

Σπίτι έχω ένα καταπληκτικό σκίτσο του παππού σε πρόχειρο, κατασκευαστικό σχέδιο, που περικλείει σε ένα σώμα κάτοψη, τομή, όψεις και φαίνονται τα δομικά στοιχεία του καϊκιού.

Για εμένα το θέμα είναι και συναισθηματικό»…

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/344196-Sten-Ko-o-Demos-ekleine-ta-paradosiaka-karnagia-kai-ginontan-mparakia ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...