Στην Ουάσιγκτον τον Μάιο ο Ερντογάν

Κατ’ ιδίαν» συνομιλίες με εκπροσώπους της νέας αμερικανικής κυβέρνησης θα έχει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον Μάιο, όπως δήλωσε ο ίδιος ενώ υποστήριξε πως τα κορυφαία ζητήματα των διμερών συζητήσεων θα είναι η Συρία και η τύχη του Φετουλάχ Γκιουλέν του μουσουλμάνου ιεροκήρυκα που ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ. Η Άγκυρα θεωρεί τον Γκιουλέν ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Türk, ο Ερντογάν επισήμανε ότι οι συζητήσεις με την Ουάσιγκτον συνεχίζονται αναφορικά με την έκδοση του Γκιουλέν στην Τουρκία, κάτι που ζητά η Άγκυρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε παράλληλα ότι η σχεδιαζόμενη επιχείρηση για να εκδιωχθεί το Ισλαμικό Κράτος από την Ράκα, το προπύργιο της οργάνωσης στην Συρία και η τύχη της συριακής πόλης Μανμπίζ, αποτελούν «πολύ σημαντικές αποφάσεις για την περιοχή που χρειάζεται να λάβουμε», συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία απογοητεύτηκε από την προθυμία των ΗΠΑ και της Ρωσίας να συνεργαστούν με τους Κούρδους μαχητές του YPG στην Συρία.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/KOSMOS/276341-Sten-Oyasigkton-ton-Maio-o-Erntogan ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...