Στη Βουλή 14 Ιανουαρίου η Συμφωνία των Πρεσπών

Στη Βουλή 14 Ιανουαρίου η Συμφωνία των Πρεσπών

Επισπεύδονται οι εξελίξεις – Έρχεται ανασχηματισμός

Κόκκινος συναγερμός σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΣ να εξαντλήσει την τετραετία εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στην κατεύθυνση αυτή αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για την επίλυση των εκκρεμοτήτων που έχουν σχέση με τα εθνικά θέματα αλλά και την ενδεχόμενη διεύρυνση της κυβερνητικής πλειοψηφίας μέσα στον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της KONTRA NEWS, στις 14 Ιανουαρίου θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών με την προϋπόθεση ότι τα Σκόπια θα ολοκληρώσουν στις 9 Ιανουαρίου την έγκριση των συνταγματικών αλλαγών.

Με την κίνηση αυτή ο πρωθυπουργός δίνει το μήνυμα προς τους Ευρωπαίους και το ΝΑΤΟ ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που διαδραματίζει σταθεροποιητικό και πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια.

Γιατί οι όποιες καθυστερήσεις στη Συμφωνία των Πρεσπών λειτουργούν αποσταθεροποιητικά για τη γειτονική χώρα σε μια περίοδο που το μέτωπο με την Τουρκία γίνεται όλο και πιό θερμό.

Η κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών για ψήφιση στην Ελληνική Βουλή οδηγεί αναγκαστικά τον Πάνο Καμμένο σε έξοδο από το κυβερνητικό σχήμα.

Η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας οδηγεί σε ανασχηματισμό ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι ευρύτερος και να συνδεθεί με τη διαμόρφωση νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών θα έχει και πολιτικές παρενέργειες στο εσωτερικό της χώρας.

Βουλευτές από τα λεγόμενα μικρά κόμματα που θα στηρίξουν τη Συμφωνία στη Βουλή δεν αποκλείεται να μετακινηθούν προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην κατεύθυνση αυτή ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι βουλευτές των ΑΝΕΛ.
Πληροφορίες εμφανίζουν τους μισούς βουλευτές του κόμματος του Πάνου Καμμένου να διαφωνούν με την καταψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πιστεύουν επίσης ότι το Σκοπιανό δεν μπορεί να εξελιχθεί σε όχημα για την πτώση της κυβέρνησης όπως επιδιώκει το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο σύστημα.
Πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται επίσης και βουλευτές της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού.
Σε κάθε περίπτωση, η πλειοψηφία που θα διαμορφωθεί στο Σκοπιανό αναμένεται να στηρίξει στη συνέχεια την κυβέρνηση.

Το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας λύνει τις εκκρεμότητες μέσα στον Ιανουάριο αποκαλύπτει και τις προθέσεις του να μεταθέσει τις εθνικές εκλογές για τον Οκτώβριο.

Για μια ακόμα φορά η Νέα Δημοκρατία που προβλέπει εκλογές το αργότερο τον Μάιο θα διαψευστεί.
Οπως έχει διαψευστεί σε όλες τις κινδυνολογικές προφητείες που προέβαλε τα τελευταία χρόνια.
Ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι θέσεις που διατύπωσε ο Γραμματέας Επικοινωνίας του ΚΙΝΑΛ, Σταμάτης Μαλέλης που δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές με απλή αναλογική προκειμένου να διαμορφωθούν οι συνθήκες για μια κυβέρνηση συνεργασίας με προοδευτικό πρόσημο.
Είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται ανοιχτά ο μονόδρομος της συνεργασίας ΝΔ και ΚΙΝΑΛ και η Χαριλάου Τρικούπη αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να παίξει το χαρτί της απλής αναλογικής.

Βέβαια το περιεχόμενο των δηλώσεων του Σταμάτη Μαλέλη έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική που ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά που ταυτίζεται με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα τα ζητήματα στρατηγικής σημασίας, όπως το Σκοπιανό.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/350154-Ste-Boyle-14-Ianoyarioy-e-Symphonia-ton-Prespon ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...