Στη δημοσιότητα ανέκδοτες επιστολές του Αϊνστάιν: Ο παρανοϊκός Χίτλερ κατέστρεψε τη ζωή μου

Στη δημοσιότητα ανέκδοτες επιστολές του Αϊνστάιν: Ο παρανοϊκός Χίτλερ κατέστρεψε τη ζωή μου

Σε δημοπρασία βγαίνουν ανέκδοτες επιστολές του Άλμπερτ Αϊνστάιν όπου χαρακτήριζε παρανοϊκό τον Αδόλφο Χίτλερ για τις διώξεις των εβραίων. Τιμή εκκίνησης είναι τα 40.000 δολάρια.

Ο εβραίος μαθηματικός αναγκάστηκε να διαφύγει στις ΗΠΑ από τη Γερμανία καθώς δεχόταν κακομεταχείριση από τη στιγμή που ο Χίτλερ ανέβηκε στην εξουσία το 1933.

 

Στρατιώτες του Χίτλερ εισέβαλαν στο σπίτι του Αϊνστάιν και εκεί εγκαταστάθηκε η ναζιστική νεολαία. Κατέσχεσαν το σκάφος του, έκαψαν τα βιβλία του και του απαγόρευσαν να εργάζεται από τη στιγμή που οι ναζί απαγόρευσαν στους εβραίους καθηγητές να διδάσκουν στα Πανεπιστήμια.

Σε μία επιστολή που έχει παραλήπτη την πρώτη του σύζυγο Μινέρβα, στις 17 Απριλίου 1934, έγραφε ότι εξαιτίας των πενιχρών οικονομικών του δεν μπορούσε να συντηρεί τον γιο του Έντουαρντ που νοσηλευόταν για σχιζοφρένεια.

 

“Η παράνοια του Χίλτερ κατέστρεψε τις ζωές όλων γύρω μου” έγραφε ο διάσημος φυσικός.

Σε μια δεύτερη επιστολή του στις 10 Ιουνίου 1939 με παραλήπτη τον δρ. Μορίς Λεντς, γιατρό που βοηθούσε τους Εβραίους πρόσφυγες, έγραφε ότι οι Εβραίοι δοκιμάζονταν σκληρά και επαινούσε τον γιατρό για τη σημαντική προσφορά του στη διάσωση διωκόμενων ομοθρήσκων του.

Η επιστολή στη Μινέρβα, με την οποία ήταν παντρεμένος από το 1903-1919 εκτιμάται στα 23.000 ευρώ, ενώ η επιστολή στον δρ. Μορίς Λεντς αναμένεται να φθάσει τα 11.500 ευρώ.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/358058-Ste-demosioteta-anekdotes-epistoles-toy-Ainstain-O-paranoikos-CHitler-katestrepse-te-zoe-moy ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...