Στη “μάχη” των δυσμενών καιρικών φαινομένων η αντιπεριφέρεια Αιτωλ/νίας

Μετά την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων των τελευταίων ωρών, ο μηχανολογικός εξοπλισμός, οι υπηρεσίες και το ανθρώπινο δυναμικό της Π.Ε. Ατωλ/νίας, βρίσκονται σε εγρήγορση και στην απαιτούμενη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των έκτακτων καταστάσεων.

Ισχυρή χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρώτες πρωινές ώρες  στα ορεινά και ημιορεινά του νομού Αιτωλ/νίας. Εξαιτίας  του φαινομένου απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων για την κυκλοφορία των οχημάτων, στην ε.ο. Αγρινίου-Καρπενησίου, από το ύψος της Ποταμούλας, ενώ με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στον δρόμο Καλλιθέα-Προυσός, καθώς και στην ορεινή Ναυπακτία.

Ο μηχανολογικός εξοπλισμός της Π.Ε. Ατωλ/νίας βρίσκεται επί ποδός για την αποκατάσταση των προβλημάτων και συγκεκριμένα:

Στο επαρχιακό δίκτυο από Καλλιθέα μέχρι τα όρια του νομού, όπου γίνεται αποχιονισμός και ρίψη αλατιού από το ειδικό όχημα (αλατιέρα). Επίσης μηχάνημα της Περιφέρειας (γκρέιντερ) βρίσκεται στην περιοχή της ορεινής Ναυπακτίας και κάνει αποχιονισμό. Αλατιέρα επίσης βρίσκεται στο εθνικό δίκτυο από Άγιο Βλάσιο μέχρι τα όρια του νομού.

Παράλληλα μισθωμένα μηχανήματα, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων,  βρίσκονται στα παρακάτω σημεία:

  1. Ορεινή Ναυπακτία από Κλεπά μέχρι Αράχωβα
  2. Επαρχιακή οδό Πλατάνου μέχρι Θέρμο
  3. Επαρχιακή οδό Ναυπάκτου έως Γραμμένη Οξυά
  4. Στο δήμο Θέρμου από Λαμπίρι – Χαλίκι μέχρι Δρυμώνα
  5. Στο δήμο Αγρινίου από Παραβόλα – Καλλιθέα- Λαμπίρι – όρια νομού
  6. Στο επαρχιακό δίκτυο του δήμου Αμφιλοχίας


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...