Στις Βρυξέλλες ο Αλ. Τσίπρας εν όψει της Συνόδου Κορυφής

Τσίπρας

Μετά από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου

Ο Αλέξης Τσίπρας, θα αναχωρήσει σήμερα για τις Βρυξέλλες εν όψει της Συνόδου Κορυφής που πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή, 22 και 23 Ιουνίου.

Ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη βελγική πρωτεύουσα μετά από την ολοκλήρωση του υπουργικού συμβουλίου που συνεδριάζει στις 11:00 το πρωί, καθώς το απόγευμα θα συμμετάσχει και θα είναι κεντρικός ομιλητής στην ανοικτή εκδήλωση που διοργανώνει η «Προοδευτική Συμμαχία» (Progressive Caucus) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με τίτλο «Το σενάριο που λείπει – Μια εναλλακτική για τους Ευρωπαίους».

Τις επόμενες δύο μέρες ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής, που θα ξεκινήσουν την Πέμπτη το μεσημέρι και θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι της Παρασκευής. Κυρίαρχα θέματα στην ατζέντα της Συνόδου θα είναι τα ζητήματα της μετανάστευσης, της ασφάλειας και της άμυνας, της απασχόλησης, της ανάπτυξης και τις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Στην εκδήλωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας» του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που πραγματοποιείται στις Βρυξέλλες, απόψε στις 19:30 ώρα Ελλάδας, εκτός του Αλέξη Τσίπρα, ομιλίες θα απευθύνουν και η Σκα Κέλλερ (συμπρόεδρος) της Ομάδας των Πρασίνων, ο Πολ Μανιέτ (σοσιαλιστής πρόεδρος της Βαλλονίας) και ο Μπενουά Αμόν (σοσιαλιστής υποψήφιος στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στη Γαλλία). Επιπλέον, παρεμβάσεις στη συζήτηση θα πραγματοποιήσουν και οι πρόεδροι των πολιτικών ομάδων: Τζιάνι Πιτέλα (Σοσιαλιστές) και Γκάμπι Τσίμερ (Ευρωομάδα της Αριστεράς).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/289442-Stis-Bryxelles-o-Al-Tsipras-en-opsei-tes-Synodoy-Koryphes ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...