Στον τελικό του Κυπέλλου ο Άρης

Ο Άρης έγινε ο πρώτος φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας, καθώς οι «κίτρινοι» νίκησαν την ΑΕΚ (για τρίτη συνεχή χρονιά) στη διοργάνωση και στον τελικό της 19ης Φεβρουαρίου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ντέρμπι της Δευτέρας, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. 

Ο αγώνας στο «Αλεξάνδρειο» της Θεσσαλονίκης ήταν δραματικός και κρίθηκε στα 2΄΄ πριν τη λήξη με λέι απ του κορυφαίου της συνάντησης Γουίλ Κάμινγκς, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 77-76.

Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι ήταν θυελλώδεις και έφτασαν στο 23-10, ωστόσο η Ένωση «ροκάνισε» σταδιακά τη διαφορά, ήταν στο -2 (44-46) στο ημίχρονο και προηγήθηκε με 58-50 στο τρίτο δεκάλεπτο.

Από εκεί και ύστερα οι αντίπαλοι εναλλάσσονταν στο σκορ. Ο Κάμινγκς ισοφάρισε με τρίποντο σε 72-72 και με νέο σουτ από τα 6,75μ. έδωσε προβάδισμα με 75-74 στα 29,2΄΄  πριν τη λήξη.

Ο Ούκιτς έγραψε το 75-76 στα 8,1΄΄, για να λήξει το παιχνίδι με τον τρόπο που προαναφέρθηκε, καθώς το τρίποντο της απελπισίας του Ντίξον δεν βρήκε στόχο. 

Ο Κάμινγκς είχε 20 πόντους, ο Μάικλ Τζένκινς 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ για την ΑΕΚ, που έχασε μεγάλη ευκαιρία για να παίξει σε τελικό ύστερα από 16 χρόνια, ο Μάικ Ντίξον είχε 23 πόντους.  

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...