Στο αρχείο η μήνυση για το θέμα άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου

Στο αρχείο η μήνυση για το θέμα άρσης ασυλίας του Νίκου Νικολόπουλου

Στο αρχείο έθεσε η Δικαιοσύνη τη μήνυση που είχε υποβληθεί σε βάρος του ανεξάρτητου βουλευτή και προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκου Νικολόπουλου, από τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι, κ. Π. Δημητρά, εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχει καμία αξιόποινη πράξη στην έκφραση άποψης του βουλευτή κατά της υιοθέτησης του «ψηφίσματος Λούνατσεκ» από την Ε.Ε. και πολύ περισσότερο, ότι απ’ όσα ανακοίνωσε ή αναδημοσίευσε στην ιστοσελίδα του δεν προκύπτει καμία παραίνεση ή προτροπή ή υποκίνηση σε ρατσιστική βία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την υπόθεση, για την οποία η Βουλή είχε αποφασίσει κατά πλειοψηφία την άρση ασυλίας του Χριστιανοδημοκράτη Βουλευτή, τον περασμένο Μάιο, κατόπιν και σχετικής εισήγησης της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής.

Επρόκειτο για την πρώτη άρση ασυλίας Έλληνα βουλευτή για τους συγκεκριμένους λόγους, με τον Νίκο Νικολόπουλο να δηλώνει τότε ότι πρόκειται για τον πρώτο βουλευτή που χάνει την ασυλία για την πίστη του και γιατί εκφράζει τις απόψεις της χριστιανικής διδασκαλίας για την ομοφυλοφιλία, τονίζοντας ότι «είτε με ασυλία, είτε χωρίς, δεν θα πάψει ποτέ να υπερασπίζεται τα χριστιανικά ιδεώδη».

Μετά και την τελευταία εξέλιξη, με την οποία εξαλείφεται πλέον κάθε κατηγορία σε βάρος του, ο Νίκος Νικολόπουλος, δήλωσε:

«Αφού ευχαριστήσω τον συνήγορό μου, Κώστα Κρεμμύδα, καθώς και όλους εκείνους τους περήφανους Έλληνες πατριώτες που από την πρώτη στιγμή στάθηκαν στο πλευρό μου, θέλω για μία ακόμα φορά να τονίσω ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη, στα πολύ δύσκολα και θολά χρόνια μιας κρίσης που δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως θεσμών, ηθών και αξιών, αποδεικνύει διαρκώς ότι αποτελεί τον πιο ισχυρό θώρακα της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Παρότι τόσο η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής κοινοβουλευτικής δεοντολογίας, όσο και η πλειοψηφία της ολομέλειας της Βουλής, για πρώτη φορά ακύρωσαν την ασυλία ενός δημοκράτη βουλευτή, αποδείχτηκε καταφανέστατα, ότι δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να εκφράζει τις απόψεις του χωρίς να υποκινεί κανενός είδους βία σε βάρος οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας. Και μπορεί σε προσωπικό επίπεδο να θεωρώ τη συγκεκριμένη εξέλιξη ως ένα ακόμα «παράσημο» της μακράς σε θέματα αρχών και αξιών κοινοβουλευτικής θητείας μου, δεν γίνεται όμως να μην επισημάνω την πτώση της κοινοβουλευτικής ποιότητας, εξαιτίας εκείνων που επιθυμούν την υποταγή των πλειοψηφιών στις μειοψηφίες, αλλά και κάποιων άλλων που ενώ καταπίνουν την κάμηλο διϋλίζουν τον κώνωπα. Ο… κώνωψ Νικολόπουλος, δυστυχώς για όλους αυτούς σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, στέκει ακόμα όρθιος και άκαμπτος. Και θα συνεχίσει να εκφράζει τις απόψεις του, που είναι δοκιμασμένες στις μυλόπετρες των αιώνων και βρίσκουν σύμφωνη τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έναντι του οποίου πολλοί αποδεικνύονται ανάξιοι.

Και επειδή όλοι κρινόμαστε, όχι μόνο στην άλλη, αλλά και σε αυτή τη ζωή, θα περιμένω να δω πως θα αντιδράσουν άπαντες, σε συμπολίτευση και αντιπολίτευση, τόσο ως προς την υπόθεση των ευθυνών σε βάρος υπουργών για τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας, όσο και ως προς την περιβόητη θρησκευτική ουδετερότητα στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση. Γιατί αυτοί είναι οι «κάμηλοι»…

Εάν αποφασίστηκε πως ο Νικολόπουλος πρέπει να κριθεί από τη Δικαιοσύνη για τις απόψεις του, τότε τι πρέπει να γίνει με πολιτικούς για τους οποίους ενδεχομένως προκύπτουν σοβαρές ευθύνες για σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας; Και αν αποφασίστηκε πως ο Χριστιανός Νικολόπουλος μπορεί να είναι διωκόμενος, τι πρέπει να γίνει με εκείνους που επιθυμούν την αποχριστιανοποίηση της Ελλάδας;

Τις απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα, θα τις δώσουν ενώπιον Θεού και πολιτών, όλοι!

Θέλουν, δεν θέλουν…»

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346433-Sto-archeio-e-menyse-gia-to-thema-arses-asylias-toy-Nikoy-Nikolopoyloy ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...