Στο μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Θαν.Καλαβρουζιώτης

Στον απόηχο του Β Παναυπακτιακού Συνεδρίου, είχα την τιμή και την ευκαιρία να επισκεφτώ στο γραφείο του, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και πνευματικό πατέρα, Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Κο ΙΕΡΟΘΕΟ .

Με την ιδιότητα μου ως μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και ως Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν.) με δέχθηκε και συζητήσαμε αναλυτικά για τα συμπεράσματα του Συνεδρίου ,τις εισηγήσεις, τις προοπτικές  των αποτελεσμάτων και τους τρόπους αξιοποιήσεις του αξιολογότατου επιστημονικού δυναμικού της Ναυπακτίας. Επίσης με την ιδιότητά μου ως Υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου ανταλλάξαμε απόψεις και μου έθεσε προτάσεις για την ανακαίνιση, την πρόσβαση ,την αξιοποίηση και ανάδειξη των Ιερών Μνημείων της Ναυπακτίας και ειδικότερα για τα μοναστήρια και ασκηταριά του Ιερού Όρους της Αιτωλίας , της Βαράσοβας, του μοναδικού Βυζαντινού μνημείου του Ελλαδικού χώρου της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΝΑΞΙΩΤΙΣΣΑΣ στην Γαβρολίμνη, του Παλαιομονάστηρου Κλόκοβας στην Κάτω Καλαβρούζα , της Μονής ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στην Βομβοκού, της Μονής Παναγίας ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΤΙΣΑΣ και άλλων εκκλησιαστικών και θρησκευτικών μνημείων.

Επίσης εξετάσαμε τρόπους και μου κατέθεσε προτάσεις οικονομικής στήριξης και ένταξης σε προγράμματα , εκδόσεων που ενισχύουν τά θέματα της Εκκλησιαστικής και όχι μόνον , ιστορίας ως μοχλό ανάπτυξης και γνώσης. Τέλος με την ιδιότητα μου ως Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλαβρούζας είχα την τιμή να παραδώσω στον Σεβασμιότατο την τελευταία έκδοση του Συλλόγου μας , το βιβλίο << Ο ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ>> , την χορηγία του οποίου είχα αναλάβει μαζί με πολλούς άλλους συμπατριώτες μου , με μεγάλη χαρά.

Το βιβλίο είναι του Ιστορικού της Ναυπακτίας Κου Χαράλαμπου Δ. Χαραλαμπόπουλου και  η συμπαράσταση της Ιεράς Μητροπόλεως ήταν σημαντική και μας γέμισε με χρέος. Με την πνευματικότητα, την αγιοσύνη και την ηρεμία που εκπέμπει ο Ιεράρχης του τόπου μας , έφυγα σοφότερος και ειλικρινά τον ευχαριστώ για την εγκάρδια υποδοχή και την υψηλού πνευματικού επιπέδου συζήτηση.

Στην συνάντηση περευρίσκετο και ο πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως πανοσιολογιότατος Κος Καλλίνικος Γεωργάτος. 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...