Στο Συμβούλιο των υπουργών στις Βρυξέλλες ο Παυσανίας Παπαγεωργίου

Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου, προκειμένου να πραγματοποιήσει εισηγητική τοποθέτηση στο Συμβούλιο των υπουργών Παιδείας, Νεολαίας, Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το θέμα πάνω στο οποίο καλείται να τοποθετηθεί ο κ. Παπαγεωργίου είναι «Χτίζοντας το μέλλον της Ευρώπης – ακούγοντας και υποστηρίζοντας τους νέους».

Υπενθυμίζουμε ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του στο υπουργείο Παιδείας αναφορικά με τις αλλαγές στη Γ’ βάθμια εκπαίδευση, είχε εξαγγείλει την επανίδρυση της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, με επικεφαλής τον Παυσανία Παπαγεωργίου, προκειμένου να χαραχθεί μια ενιαία και οριζόντια πολιτική για τη νέα γενιά και να γίνει αναβάθμιση των θεσμικών εργαλείων για την πραγματοποίηση αυτής της πολιτικής και την αξιοποίηση διαθέσιμων ευρωπαϊκών πόρων.

 

Η παρουσία του Παυσανία Παπαγεωργίου στο Συμβούλιο των υπουργών καταδεικνύει τη μεγάλη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στη δημιουργία εθνική στρατηγικής για τη νεολαία και στην ενίσχυση του ρόλου της Νέας Γενιάς.

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Η Ευρώπη αντιμετωπίζει πολυεπίπεδες προκλήσεις, με κυριότερη την αδυναμία των χωρών-μελών να κατοχυρώσουν στους νέους πολίτες τους για το μέλλον, το επίπεδο ζωής που παρείχαν στο πρόσφατο παρελθόν. Είναι ανάγκη η Ευρώπη να αλλάξει πορεία για να μην χαθούν τα κεκτημένα εξήντα χρόνων. Αυτή την περίοδο είναι σε εξέλιξη διάλογος για τον επαναπροσανατολισμό. Σε αυτόν τον διάλογο οφείλουμε να εμπλέξουμε τους νέους, δίνοντάς τους χώρο να εκφραστούν. Σε αυτόν τον διάλογο πρέπει η νέα γενιά ν’ ακουστεί ξεκάθαρα και με σαφήνεια».

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...