Στο φως ντοκουμέντο από πυρηνικές δοκιμές – Αυτοκίνητα γίνονται σε σκόνη σε χρόνο dt (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φως ντοκουμέντο από πυρηνικές δοκιμές – Αυτοκίνητα γίνονται σε σκόνη σε χρόνο dt (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο φως ντοκουμέντο από πυρηνικές δοκιμές – Αυτοκίνητα γίνονται σε σκόνη σε χρόνο dt

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο-ντοκουμέντο με πλάνα από πυρηνικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν πριν από 60 χρόνια στη Νεβάδα των ΗΠΑ.

Στο ψηφιακά αποκατεστημένα βίντεο φαίνεται η τρομακτική δύναμη μιας βόμβας Grable ισχύος 15 κιλοτόνων και το τι προκαλεί όταν στο διάβα της βρίσκονται διάφορα οχήματα.

Αναλυτικότερα, οι εν λόγω δοκιμές έλαβαν χώρα την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου και πιο συγκεκριμένα από τις 17 Μαρτίου έως τις 4 Ιουνίου 1953.

Στο βίντεο, που δημοσιεύτηκε από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Πολιτικής Άμυνας των ΗΠΑ, καταγράφεται η στιγμή που η έκρηξη θερμότητας από τις βόμβες έλιωσε το χρώμα σε τρία ξεχωριστά αυτοκίνητα, δύο κλασικά sedans και ένα λεωφορείο.

Σημειώνεται ότι από το 1951 έως το 1992 στον χώρο δοκιμών της Νεβάδας πραγματοποιήθηκαν 928 πυρηνικές δοκιμές. Μέχρι σήμερα, οι ΗΠΑ είναι το μόνο κράτος στον κόσμο που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα εναντίον άλλου.

Υπενθυμίζεται πως οι ατομικές βόμβες που έπεσαν σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σκότωσαν 135.000 ανθρώπους.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/356743-Sto-phos-ntokoymento-apo-pyrenikes-dokimes-Aytokineta-ginontai-se-skone-se-chrono-dt-BINTEO ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...