Στρατούλης: Πέντε υπουργοί και 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν Grexit

Στρατούλης: Πέντε υπουργοί και 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν Grexit

Στρατούλης

“Η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορριπτόταν σταθερά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο”

Πέντε υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα τους και ο ίδιος και συνολικά περίπου 35 βουλευτές, ζητούσαν επιστροφή στη δραχμή το 2015, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Δημήτρης Στρατούλης.

Ανέφερε ακόμη ότι η πρόταση για Grexit τέθηκε σε σειρά συνεδριάσεων του υπουργικού συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο οκτάμηνο του 2015, και μάλιστα τον Απρίλιο τροπολογία τους για διακοπή της εξυπηρέτησης του χρέους σχεδόν απέσπασε πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή.

Ωστόσο, όπως υποστήριξε, η πρόταση για οικειοθελές Grexit απορριπτόταν σταθερά από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και το οικονομικό επιτελείο, συμπεριλαμβανομένου του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Ο κ. Βαρουφάκης ήταν «φανατικά» κατά της εξόδου από το ευρώ, είπε ο κ. Στρατούλης.

Κατά τον πρώην υπουργό, η απειλή εξόδου από το κοινό νόμισμα ήταν το μόνο σχέδιο που θα μπορούσε να τρομάξει τους πιστωτές στη διαπραγμάτευση, καθώς θα έθετε σε κίνδυνο θεμελιώδη συμφέροντά τους.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/294731-Stratoyles-Pente-ypoyrgoi-kai-35-boyleytes-toy-SYRIZA-ethelan-Grexit ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...