Συγκλονιστική ομιλία Παπαγγελόπουλου στην ημερίδα της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς για τους νέους

Συγκλονιστική ομιλία Παπαγγελόπουλου στη ημερίδα της Γενικής Γραμματείας κατά της Διαφθοράς για τους νέους

ΤΟ ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ – «ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ. ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΥΝΑΤΟ»

Με μια συγκλονιστική ομιλία η οποία ουσιαστικά δίνει το έναυσμα της ελπίδας προς όλους τους νέους «να είναι ρεαλιστές και να επιδιώκουν ακόμα και το αδύνατο», ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έδωσε το στίγμα της επόμενης μέρας για τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να οραματιστούμε όλοι μαζί το μέλλον αυτής της χώρας. Η ομιλία του υπουργού λοιπόν αφορούσε αυτό ακριβώς το μέλλον και βέβαια η έννοια είναι συνυφασμένη με τους νέους.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος ανέφερε: «Χαιρετίζω τη σημερινή σημαντική εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Οι άνθρωποι της Γενικής Γραμματείας πρέπει να νιώθετε υπερήφανοι για το έργο σας.

Όσα σχεδιάσατε και υλοποιήσατε στην προηγούμενη διετία, είναι πρωτόγνωρα για την ελληνική πραγματικότητα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες 10ετίες με αποκλειστική ευθύνη του πολιτικού συστήματος και του οικονομικού κατεστημένου.

Όμως η πολιτική βούληση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, οι άοκνες προσπάθειές σας και το μεράκι σας έκαναν το θαύμα τους. Εδώ πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε τη συμβολή του προηγούμενου Γενικού Γραμματέα του Γιώργου Βασιλειάδη. Ξέρω ότι σας λείπει.

Εμένα πάντως Γιώργο μου λείπεις. Ευτυχώς που ο Κώστας ο Χρήστου έχει όλα τα προσόντα για να καλύψει επάξια το κενό που δημιούργησε η ανάληψη άλλων καθηκόντων από τον προκάτοχό του.

Όμως όσες επιτυχίες κι αν σημειωθούν σε βάρος της διαφθοράς, αυτή δεν πρόκειται ποτέ να εξαλειφθεί ολοσχερώς. Όπως έχω  πει κατ’ επανάληψη και στη Βουλή σε ομιλίες μου, η διαφθορά είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Ο μόνος τρόπος για να θανατώσεις το θηρίο αυτό που απομυζά τον ελληνικό λαό, είναι να καυτηριάσεις κάθε κομμένο κεφάλι, όπως ο μυθικός Ηρακλής.

Στην προκειμένη περίπτωση καυτηριασμός είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να μην υπάρχει έδαφος πρόσφορο για τη διαφθορά και τη σήψη. Ποιος μπορεί όμως καλύτερα να αλλάξει το παιχνίδι εκτός από τους νέους; Τους νέους που σήμερα πληρώνουν βαρύ τίμημα εξαιτίας σφαλμάτων, ή καλύτερα εγκληματικών ενεργειών άλλων.

Τους νέους, που είναι αγνοί, αυθόρμητοι και ρομαντικοί, τους νέους που οφείλουν στους εαυτούς τους ένα καλύτερο παρόν και μέλλον από αυτό που τους φτιάξαμε εμείς.

Τους νέους, που απαλλαγμένοι από την κακή νοοτροπία και τις κακές συνήθειες του παρελθόντος μπορούν και πρέπει να αλλάξουν ολοσχερώς το παιχνίδι.

Τους νέους, που πρέπει να αποδείξουν ότι είναι και ρεαλιστές και γι’ αυτό να επιδιώκουν ακόμη και το αδύνατο. Εμείς οι υπόλοιποι οφείλουμε να τους ακολουθήσουμε στο δύσκολο αλλά ωραίο αγώνα να τα αλλάξουν όλα. Όλα, όσα μας πληγώνουν. Σας ευχαριστώ πολύ».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...