Συμμετοχή εκπροσώπου της Α’ ΕΛΜΕ στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών στον Δήμο Ναυπακτίας

Θέμα: «Συμμετοχή εκπροσώπου της Α’ ΕΛΜΕ στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών»

Προς τους Δήμους Ι.Π. Μεσολογγίου Ναυπακτίας Ξηρομέρου

Με την Υπουργική Απόφαση 8440/24-2-2011 του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «καθορίζεται ότι στη διοίκηση των Σχολικών Επιτροπών, που αποτελείται από 5 έως 15 μέλη, ορίζονται οπωσδήποτε:

·                Τουλάχιστον δύο εκ των πέντε αρχαιοτέρων διευθυντών των σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

·                Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος της αντίστοιχης ένωσης γονέων, και στην περίπτωση που δεν υπάρχει ένωση γονέων, ένας εκπρόσωπος των υφιστάμενων συλλόγων γονέων, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας.

·                Τουλάχιστον ένας εκπρόσωπος των μαθητικών κοινοτήτων για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατά προτεραιότητα μεγέθους σχολικής μονάδας.

·                Κατά τις συνεδριάσεις των Σχολικών Επιτροπών, όταν συζητούνται θέματα τα οποία αφορούν συγκεκριμένη σχολική μονάδα, καλείται ο οικείος διευθυντής σχολικής μονάδας, ο οποίος συμμετέχει με δικαίωμα ψήφου.

Εφόσον στη διοίκηση συμμετέχουν μαθητές, γονείς και διευθυντές σχολείων, θεωρούμε ότι θα πρέπει να εκπροσωπηθεί και ο κλάδος των εκπαιδευτικών με τη συμμετοχή ενός μέλους από την Ένωσή μας. Άλλωστε, η συμμετοχή των καθηγητών μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών.

Σας καλούμε, λοιπόν, να συμπεριλάβετε στις Σχολικές Επιτροπές των Δήμων σας και από έναν εκπρόσωπο της Α΄ ΕΛΜΕ αφού άλλωστε η παραπάνω Υ.Α. αφήνει στη διακριτική σας ευχέρεια την επιλογή των μελών της διοίκησής τους.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...