Συμμετοχή του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου στο «6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας»

Η ειδικότητα «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου συμμετείχε με 18 σπουδαστές στο  «6ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας», ένα εκπαιδευτικό τριήμερο σεμινάριο σε θέματα τουρισμού και εστίασης, το οποίο πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Καλαμάτας από την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 έως και την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2017. Το “Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας” είναι μια εθελοντική δράση – μη κερδοσκοπική  –  που υλοποιείται τα τελευταία τρία χρόνια στο πρότυπο Συνεδριακό Κέντρο του Elite City Resort στην Καλαμάτα, με την ευγενική στήριξη της Costa Navarino και του ξενοδοχείου Elite City Resort.

Οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου με την συμμετοχή τους στο «6ο Σχολείο Τουρισμού» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήρες τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων, ομιλιών, παρουσιάσεων και διαδραστικών workshops με ενδεικτικά αντικείμενα όπως “Tourism trends”, “Hotel Management”, “Hotel Housekeeping”, “Νέες τάσεις στην γαστρονομία”, “Αγροτουρισμός”, “Οινολογία” και “Bartending”, με ομιλητές – εκπαιδευτές καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου του Τουρισμού από όλη την Ελλάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου ήταν το μοναδικό Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, εκτός των εκπαιδευτικών δομών της Καλαμάτας, που παρακολούθησε το τριήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο σε θέματα τουρισμού.

Κατά την παραμονή στην πόλη της Καλαμάτας, οι σπουδαστές περιηγήθηκαν στους χώρους του ξενοδοχείου Elite City Resort από τον Διευθυντή της ξενοδοχειακής μονάδος κ. Μαλαπέτσα, και συγκεκριμένα στους χώρους επισιτισμού, τροφοδοσίας, μπαρ, εστιατόρια, πλυντήρια, λινοθήκη, και το σύνολο των αποθηκευτικών χώρων.

Παράλληλα, οι σπουδαστές του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα Costa Navarino, έναν διεθνή ποιοτικό τουριστικό προορισμό υψηλών προδιαγραφών στην Μεσσηνία. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι σπουδαστές ξεναγήθηκαν στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Costa Navarino, Westin και Romanos Luxury Collection, διαπιστώνοντας από κοντά την αρτιότητα μιας πλήρους Περιοχής Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης (Π.Ο.Τ.Α.), μοναδική σε όλη την Ελλάδα.

Την αποστολή του Δ.ΙΕΚ Ναυπάκτου στην Καλαμάτα συνόδευσαν ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ κ. Ορφανουδάκης Χαράλαμπος, η  Υποδιευθύντρια του Δ.ΙΕΚ κ. Παπαγεωργίου Κωνσταντίνα και ο Εκπαιδευτής Ενηλίκων της ειδικότητας Τουριστικών Επαγγελμάτων κ. Ιωαννίδης Απόστολος.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...