Συνάντηση Μέι – Γιούνκερ σήμερα στις Βρυξέλλες

Συνάντηση Μέι – Γιούνκερ σήμερα στις Βρυξέλλες

Μέι και Γιούνκερ θα συναντηθούν στις 18:30 (τοπική ώρα, 19:30 ώρα Ελλάδας) στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επεσήμανε εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η ανακοίνωση της συνάντησης γίνεται την ώρα που Βρετανοί και Ευρωπαίοι διαπραγματευτές προσπαθούν να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι Ευρωπαίοι διαπραγματευτές “δεν θα ανοίξουν ξανά τη συμφωνία αποχώρησης”.

“Αυτή την εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν νέες συζητήσεις προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος που θα κερδίσει την ευρύτερη δυνατή στήριξη στο βρετανικό κοινοβούλιο και που θα σέβεται τις κατευθυντήριες γραμμές στις οποίες έχουν συμφωνήσει (οι ευρωπαϊκές χώρες)”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Στο μεταξύ και ο ηγέτης του Εργατικού κόμματος Τζέρεμι Κόρμπιν, μιλώντας στο περιθώριο του συνεδρίου της Ένωσης Κατασκευαστών, του μεγαλύτερου οργανισμού εργοδοτριών εταιριών, επιβεβαίωσε ότι θα βρεθεί και ο ίδιος στις Βρυξέλλες την επόμενη εβδομάδα σε μία προσπάθεια να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit. Αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής των διαπραγματεύσεων της ΕΕ για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ και με τον επικεφαλής διαπραγματευτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφστατ.

Γιούνκερ: Κανένας δεν θα εναντιωνόταν στην αναβολή του Brexit

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επανέλαβε με περισσότερη σαφήνεια παρά ποτέ σήμερα ότι είναι διατεθειμένη να επιτρέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο να καθυστερήσει την αποχώρησή του, εάν το ζητήσει το Λονδίνο.  Το καταγραφόμενο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το Brexit ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας που το διαζύγιο θα γίνει πραγματικότητα. Κανονικά, αυτό θα συμβεί την 29η Μαρτίου.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ξεκαθάρισε πάντως ότι εάν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό. «Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο ΗΒ. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό», τόνισε ο πρόεδρος της Κομισιόν.

«Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου», συμπλήρωσε ο Γιούνκερ σε συνέντευξή του, η οποία δημοσιεύεται στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung και προδημοσιεύθηκε στη διαδικτυακή της έκδοση χθες Δευτέρα. Ως προς το Μπρέξιτ, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού», σχολίασε ο ίδιος.

Πηγή: https://www.kontranews.gr/KOSMOS/354801-Synantese-Mei-Gioynker-semera-stis-Bryxelles ΚΟΣΜΟΣ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...