Συνάντηση Π. Τσουκαλά με τον δήμαρχο Ναυπακτίας

Στο πλαίσιο προγραμματισμένων επαφών που θα ακολουθήσουν από εδώ και στο εξής με θεσμικούς παράγοντες,ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αντιρρίου επισκέφτηκα στο γραφείο του τη Δευτέρα 18-3-2019 τον δήμαρχο Ναυπακτίας κύριο Τάκη Λουκόπουλο.Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό και εποικοδομητικό κλίμα.Συζητήσαμε θέματα που αφορούν το Αντίρριο και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Το πρώτο θέμα της συζήτησης και το σημαντικότερο αφορούσε την παραμονή του ΤΕΙ στο Αντίρριο για το οποίο ο δήμαρχος με διαβεβαίωσε ότι είχε σειρά επαφών με κυβερνητικούς αξιωματούχους και βουλευτές του νομού που τον διαβεβαίωσαν ότι το ΤΕΙ θα συνεχίσει τη λειτουργία του στο Αντίρριο.

Το δεύτερο θέμα συζήτησης αφορούσε την ολοκλήρωση της αποχεύτεσης Αντιρρίου και τη σύνδεσή της με τον βιολογικό καθαρισμό της Ναυπάκτου.Ο δήμαρχος με ενημέρωσε ότι είναι στη διαδικασία της δημοπράτησης έτσι ώστε να βρεθεί ο ανάδοχος εργολάβος για την ολοκλήρωση του έργου.

Επίσης συζητήσαμε για την αποκατάσταση των ζημιών της δυτικής προβλήτας του Αντιρρίου που θα διευκολύνει την πρόσβαση στα πλοία της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου αλλά και των διερχόμενων επιβατών.Ακόμα του μετέφερα τις ανησυχίες των επαγγελματιών του Αντιρρίου από τις επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος από τη ΔΕΗ που προκαλούν προβλήματα στην λειτουργία των καταστημάτων αλλά και στους κατοίκους της περιοχής.

Ένα ακόμη θέμα ήταν η εύρεση χώρου για τη δημιουργία αρχαιολογικού μουσείου στο Αντίρριο με ευρήματα της Ιονίας οδού που βρίσκονται στο κάστρο Αντιρρίου αλλά και διάσπαρτα σε άλλα σημεία.Τέλος απηύθηνα κάλεσμα στο δήμαρχο να επισκεφθεί το Αντίρριο και να δει από κοντά ορισμένα μικρά αλλά σημαντικά προβλήματα όπως η προσβασιμότητα στο Αντίρριο και η αξιοποίηση των παλιών διαφημιστικών πινακίδων για την τρέχουσα τουριστική περίοδο.

Ο πρόεδρος

Παναγιώτης Τσουκαλάς



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μπράβο στον πρόεδρο που παρα τις μεγάλες κόντρες που είχε και τα εμπόδια συνεχίζει ποιο δυνατός και στόχος του ειναι ενα καλύτερο Αντιρριο .

  2. Τι δουλειά έχει ο εμπορικός σύλλογος με το ΤΕΙ και μάλιστα ήταν πρωτεύον θέμα συζήτησης; Τους φοιτητές ,τους ρώτησαν που παρακαλούν να φύγουν από εκεί γιατί οι συνθήκες είναι τριτοκοσμικές; Το ΤΕΙ δεν είναι αξιοθέατο για να φέρνει χρήμα σε καποιους.τοσα χρόνια από τι ζούσαν αυτές οι περιοχές;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...