Συνάντηση του Θ. Θεοχαρόπουλου με τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια

Συνάντηση του Θ. Θεοχαρόπουλου με τον πρόεδρο της ΠΟΣΔΕΠ για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια

Συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και υπεύθυνος του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ), Στάθη Ευσταθόπουλο, και συζήτησαν για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια.
Μετά τη συνάντησή τους, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος δήλωσε:

«Η κατάσταση ανομίας και παραβατικότητας στα πανεπιστήμια δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή. Όσα συμβαίνουν -η διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, οι απειλές και οι επιθέσεις- κινδυνεύουν να μετατρέψουν Σχολές σε χώρους παραβατικότητας και ξεγυμνώνουν την ανικανότητα της πολιτείας, που αδυνατεί να εκπληρώσει το απαράβατο χρέος της να προασπίσει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Οι εγκληματικές και παραβατικές ενέργειες καταπατούν τα βασικά δικαιώματα των πολιτών. Δυστυχώς, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη και δεν εφαρμόζει ούτε το νόμο που και η ίδια ψήφισε για την αυτεπάγγελτη παρέμβαση στις περιπτώσεις που τελούνται κακουργηματικές πράξεις, όπως η εμπορία ναρκωτικών. Αυτή η πρακτική συμβάλλει στην απαξίωση των πανεπιστημίων, τα οποία παράγουν εξαιρετικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο. Απαιτούνται εδώ και τώρα τομές, απέναντι σε κάθε συντήρηση που κρατάει τον χώρο αλλά και τη χώρα δέσμια παθογενειών. Αυτόν τον στόχο οφείλουμε να υπηρετήσουμε, γιατί το χρωστάμε πρωτίστως στη νέα γενιά».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η Ευγενία Μπουρνόβα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, ο Γεράσιμος Γεωργάτος, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και η Χριστίνα Παπαδοπούλου, μέλος της Γραμματείας της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής.

Στη συνάντηση διαπιστώθηκε σύμπτωση απόψεων όσον αφορά στην έλλειψη πολιτικής βούλησης της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της ανομίας στα ΑΕΙ καθώς και στην ανάγκη εφαρμογής, αλλά και ενίσχυσης του θεσμικού πλαισίου.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346511-Synantese-toy-TH-THeocharopoyloy-me-ton-proedro-tes-POSDEP-gia-ta-phainomena-anomias-sta-panepistemia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...