Συνάντηση υπουργών Άμυνας της κεντρικής Ευρώπης ζητεί η Αυστρία

ΓΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ – ΤΟΥΡΚΙΑ

Συνάντηση των υπουργών Άμυνας της Κεντρικής Ευρώπης ζητεί η Αυστρία για το προσφυγικό και την Τουρκία.

Ο υπουργός Άμυνας της Αυστρίας, Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταστρώσει σχέδιο για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της συμφωνίας για το προσφυγικό, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία και τις απειλές της Άγκυρας.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Bild», ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο τερματισμού της προσφυγικής συμφωνίας και να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την προστασία των εξωτερικών της συνόρων.

«Έλεγα πάντα ότι η συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται να είναι απλά μια ‘γέφυρα’ έως ότου η Ε.Ε. είναι σε θέση να προστατεύσει μόνη της αποτελεσματικά τα εξωτερικά της σύνορα, περιορίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τις προσφυγικές ροές», επισήμανε ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας.

Όπως εκτιμά ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, «ο χρόνος για να οργανωθούν όλα αυτά ολοένα λιγοστεύει».

Πρόσκληση σε ομολόγους του για συνομιλίες στην Αυστρία

Σύμφωνα με τη Bild, ο Αυστριακός υπουργός Άμυνας έχει απευθύνει πρόσκληση στους ομολόγους του από τα κράτη της κεντρικής Ευρώπης να προσέλθουν στην Αυστρία τη Δευτέρα και την Τρίτη για συνομιλίες με αντικείμενο την προσφυγική κρίση, εξαιτίας της κατάστασης που διαμορφώνεται στην Τουρκία. Στο δημοσίευμα δεν γίνεται λόγος για πρόσκληση προς την Ελλάδα.

«Θέλουμε να στείλουμε σαφές μήνυμα ότι προετοιμαζόμαστε για το ενδεχόμενο η Τουρκία να εγκαταλείψει πλήρως τη συμφωνία», υπογραμμίζει ο Χανς Πέτερ Ντόσκοτσιλ, τονίζοντας ότι «ο στόχος μας πρέπει να είναι να μειώσουμε τον αριθμό των προσφύγων».

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Τουρκία, αλλά και τις διαδοχικές απειλές της Άγκυρας για τερματισμό της προσφυγικής συμφωνίας, ο αυστριακός υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι «η Τουρκία κινείται απευθείας προς την κατεύθυνση μιας δικτατορίας. Δεν θα δεχθούμε πλέον άλλες απειλές».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...