Συνελήφθη με πλαστά χαρτονομίσματα.

Κατασχέθηκαν 24 πλαστά τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ.

Συνεληφθη, χθες (19-12-2011) το μεσημέρι, στο 12ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στη Καλαβρούζα Αιτωλοακαρνανίας, από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 48 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα ο 48χρονος συνεληφθη από τους Αστυνομικούς καθότι επιχείρησε να αγοράσει μέλι από έναν 72χρονο ημεδαπό, δίνοντας του ως αντίτιμο ένα πλαστό χαρτονόμισμα αξίας 50 ευρώ.

Έπειτα, σε έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, στο αυτοκίνητο του 48χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν άλλα 23 πλαστά τραπεζογραμμάτια των 50 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 710 ευρώ το οποίο προερχόταν από ρέστα τα οποία είχε αποκομίσει ο 48χρονος για αγορές του με πλαστά χαρτονομίσματα.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που ενηργησαν οι Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ναυπάκτου, προέκυψε ότι ο 48χρονος είχε προμηθευτεί από άτομο που αναζητείται, συνολικά 72 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δίνοντας του 20 ευρώ για το καθένα.

Με τα συγκεκριμένα χαρτονομίσματα, ο συλληφθείς, πραγματοποιούσε ευκαιριακές αγορές, στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, λαμβάνοντας τόσο τα προϊόντα που αγόραζε, όσο και το υπόλοιπο της αξίας τους έως τα 50 ευρώ, σε γνήσια χρήματα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου ενώ  το όχημα με το οποίο μετέφερε τα πλαστά χαρτονομίσματα κατασχέθηκε.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...