Συνταγή για Βασιλόπιτα…

δελτιατυπου69Αγαπημένοι μου φίλοι ,

Οι μέρες που διανύουμε είναι μέρες αγάπης και ψυχικής ανάτασης…Ας θυμόμαστε καθημερινά  και πολύ περισσότερο τις Άγιες μέρες που διανύουμε ότι το σημαντικότερο πράγμα για τους ανθρώπους είναι οι ίδιοι οι  άνθρωποι. και οι ζωές τους να ορίζονται και να προσδιορίζονται από μεταξύ τους πράξεις αγάπης και ανιδιοτελείας ας ..Ας είναι κάθε πράξη μας στον συνάνθρωπο γεννημένη από την ψύχη και πλημμυρισμένη από τους θησαυρούς της καρδιάς με..πράξεις αγάπης..

Χρόνια σας πολλά!!!!!!Καλά! και νόστιμα!!!!!.

Κολλόκα Βασίλεια

 

Βασιλόπιττα

250 γραμμ.φρέσκο βούτυρο

1/2 κιλό  ζάχαρη

950 γραμμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

6 αυγά

2 βανίλιες

1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

ξύσμα από 3 πορτοκάλια

χυμός από 6 πορτοκάλια

1 κουταλάκι της σούπας σόδα

ψημένα αμύγδαλα για την μούς επικάλυψης

 100 γραμμ βούτυρο

100 γραμμ κρέμα τυρί της αρεσκείας σας{philadelfia,buko}

150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική

χυμό από μισό στυμμένο λεμόνι

 

Εκτέλεση

 

Χτυπάμε καλά στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει ένα πολύ μαλακό μείγμα. Παράλληλα έχουμε χτυπήσει τα ασπράδια σε μια σφιχτή μαρέγκα .Στο μείγμα της ζάχαρης με το βούτυρο προσθέτουμε τα αυγά χτυπάμε καλά, και μετά το μισό χυμό πορτοκάλι ,και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι  ,το ξύσμα πορτοκαλιού, τις βανίλιες το κονιάκ και ολοκληρώνουμε με το υπόλοιπο αλεύρι και το υπόλοιπο χυμό πορτοκάλι μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει τη σόδα. Αφήνουμε τα υλικά να χτυπηθούν καλά.

Τέλος με μια μαρίζ, η μια ξύλινη κουτάλα προσθέτουμε τη μαρέγκα στο μείγμα με κυκλικές κινήσεις και με προσοχή να μην μας ξεφουσκώσει η μαρέγκα, Οταν το μείγμα μας είναι ομογενοποιημένο το βάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψάκι, ρίχνουμε από πάνω τα ψημένα αμύγδαλα  με τα οποία αν θέλετε μπορείτε να σχηματίσετε και τα νούμερα της χρονιάς. Ψήνουμε 1 ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.

 Προαιρετικά

Όταν ή βασιλόπιττα μας έχει ψηθεί ,και κρυώσει καλά μπορούμε να κάνουμε την παρακάτω μούς επικάλυψης που τις προσδίδει μια πιο πλούσια γεύση. Για φτιάξουμε την μούς επικάλυψης χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη καλά..μέχρι να ασπρίσει και τμηματικά προσθέτουμε το τυρί ,χτυπάμε καλά ρίχνουμε το χυμό λεμόνι .μόλις η μούς είναι έτοιμη την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει γύρω στα 20 λεπτά..και μετά  με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής την απλώνουμε στην βασιλόπιττα..

                             Καλή επιτυχία!!!!



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...