ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση στο νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυρ. Μητσοτάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Καμία συναίνεση στο νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυρ. Μητσοτάκη

 

«Για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του, καθώς και τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του προέδρου της ΝΔ σχετικά με τις προτάσεις του για τη συνταγματική αναθεώρηση

«Για μια ακόμα φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε τη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία του, καθώς και τη μεγάλη απόσταση που τον χωρίζει από τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας και της χώρας στη μεταμνημονιακή εποχή» υπογραμμίζιε σε ανακοίνωσή τουο ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του Κ. Μητσοτάκη στην Κ.Ο. της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι «μοναδική του έγνοια του προέδρου της ΝΔ είναι η συνταγματοποίηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών του».

Όπως τονίζει αναλυτικά η Κουμουνδούρου:

«Όσα δηλαδή δεν τόλμησαν ούτε οι εκπρόσωποι των δανειστών να προτείνουν στη διάρκεια του μνημονιακού καταναγκασμού, έρχεται ο ίδιος να προτείνει την προσθήκη τους στον καταστατικό χάρτη της χώρας. Είναι άλλο πράγμα η εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας, στο πλαίσιο και των κανόνων της ΕΕ, να εφαρμόζει ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και είναι άλλο αυτό να αποτελεί συνταγματική συνθήκη. Για τη δε φορολογία και τις επενδύσεις, η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει τις επιλογές της και είναι αδιανόητη μια συνταγματική τροποποίηση που θα της αποστερεί βασικά εργαλεία άσκησης της οικονομικής της πολιτικής.  

Και βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύψει την εχθρότητά του στη λαϊκή παρέμβαση και στην αναλογικότητα της ψήφου των πολιτών. Η θέση του για σταθερούς 4ετείς πολιτικούς κύκλους της κυβέρνησης, χωρίς την εφαρμογή αναλογικού αντιπροσωπευτικού συστήματος, που θα λειτουργεί ως δημοκρατικό αντίβαρο στην ισχυροποίηση της κυβέρνησης, αποδυναμώνει το Kοινοβούλιο.

Καμία έκπληξη δεν προκαλεί η αντίθεση του αρχηγού της ΝΔ στους διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Κράτους, αφού είναι απόλυτα συνεπής με τον βαθύ συντηρητισμό της παράταξής του. Όπως έκπληξη δεν προκαλεί και η απουσία αναφοράς στην ομιλία Μητσοτάκη στο όριο θητειών των βουλευτών και στην  υποχρέωση ο Πρωθυπουργός να είναι εκλεγμένος βουλευτής, όπως πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έρχονται να πολεμήσουν τη λογική της κάστας και να αποκαταστήσουν την αξιοπιστία της πολιτικής, πράγματα που ποτέ δεν απασχόλησαν την ηγεσία της ΝΔ».

«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία συναίνεση της Αριστεράς και των προοδευτικών δυνάμεων με τον νεοφιλελεύθερο, αυταρχικό αχταρμά του Κυριάκου Μητσοτάκη», καταλήγει η ανακοίνωση του κυβερνώντος κόμματος.

Οι προτάσεις της ΝΔ: Συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού

Με επίθεση στην κυβέρνηση για το Μακεδονικό ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου ανάπτυξε την πρότασή του για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (αναλυτικά ΕΔΩ η ομιλία του), προκαλώντας την παραπάνω απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ισχυρίστηκε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία των Πρεσπών. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Η ΝΔ, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές. Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αναλάβει την υποχρέωση να φέρει τη Συμφωνία στην Βουλή πριν πάει σε εκλογές και ότι έχει πάρει ανταλλάγματα που θα βοηθήσουν όχι τη χώρα, αλλά το κόμμα του.

Όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της ΝΔ έθεσε ως βασικό στόχο την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, κάτι που αναδεικνύει σαφώς τις ιδεολογικές διαχωριστικές γραμμές. 

Επίσης, επιβεβαίωσε τις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ περί «τζόγου», καθώς επανέλαβε ότι «είχε προτείνει να υπερψηφιστούν τώρα όλα τα άρθρα που θα τεθούν προς αναθεώρηση, ώστε στην επόμενη Βουλή να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ριζικής αναθεώρησης του Συντάγματος, αφού εκφραστούν οι πολίτες με την ψήφο τους στις εκλογές».

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/346432-SYRIZA-Kamia-synainese-sto-neophileleythero-aytarchiko-achtarma-toy-Kyr-Metsotake ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...