Σύγκληση Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητεί η Ν.Δ.

Τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με αφορμή τις βολές τουρκικού πολεμικού πλοίου στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου, ζητεί ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, με επιστολή του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

Στην επιστολή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος εκφράζει τον ιδιαίτερο προβληματισμό της Νέας Δημοκρατίας για την επιμονή της Τουρκίας στην πρόκληση και διατήρηση κλίματος έντασης στο Αιγαίο, επισημαίνοντας πως οι παραβάσεις των κανόνων κυκλοφορίας στο FIR Aθηνών και οι παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν γίνει συστηματικές.

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρεται και στην παρουσία τουρκικών πολεμικών και λιμενικών σκαφών στην περιοχή των Ιμίων η οποία, όπως τονίζει, εντάσσεται στο πλαίσιο των τουρκικών αβάσιμων αιτιάσεων περί «γκρίζων ζωνών», αλλά και στις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων σχετικά με τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά ότι ο συνδυασμός όλων αυτών προκαλεί εύλογη ανησυχία για τη στρατηγική πίσω από τις τουρκικές ενέργειες, αλλά και την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

«Ως εκ τούτου, απαιτείται ενδελεχής αξιολόγηση των δεδομένων και εκτίμηση της προβληματικής δυναμικής που αναπτύσσεται όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα», συμπληρώνει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι λόγω της ιδιαίτερης σοβαρότητας των ζητημάτων που ανακύπτουν, εκ μέρους της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζητεί, επειγόντως, επίσημη ενημέρωση με τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής για την κατάσταση, την πορεία και τις προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε όλα τα πεδία και τομείς (πολιτικό- διπλωματικό, ασφάλεια, προσφυγικό, οικονομία).

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/271269-Sygklese-Ethnikoy-Symboylioy-Exoterikes-Politikes-zetei-e-N-D ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...