Σύλληψη για παράνομα παίγνια.

Συνεχίζονται οι στοχευμένοι αστυνομικοί έλεγχοι για την διεξαγωγή παράνομων παιγνίων σε όλη τη Δυτική Ελλάδα.Συνελήφθη, στο Αγρίνιο, ιδιοκτήτης καταστήματος  για διεξαγωγή παράνομου τζόγου και κατασχέθηκαν έξι παιγνιομηχανήματα.Συνελήφθη επίσης, θαμώνας του καταστήματος για παράνομη κατοχή όπλου και πυρομαχικών.

Συνελήφθησαν χθες (17-1-2012) το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και της Ο.Π.Κ.Ε. Ακαρνανίας, δυο ημεδαποί άνδρες, ηλικίας 53 και 57 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίσταση, για παράνομη διεξαγωγή τυχερών παιχνιδιών και οπλοκατοχή.

Ειδικότερα οι αστυνομικοί, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορία, πραγματοποίησαν έρευνα σε κατάστημα μπαρ του 53χρονου στο Αγρίνιο, όπου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, στο πρώτο όροφο του καταστήματος, διαπιστώθηκε να έχει εγκαταστήσει έξι παράνομα ηλεκτρονικά παιγνιομηχανήματα.

Η σύλληψη του 53χρονου έγινε στο πλαίσιο στοχευόμενων αστυνομικών ελέγχων, που ενεργούνται σε όλη την περιφέρεια Δυτικής  Ελλάδας για την διεξαγωγή παράνομων τυχερών παιγνίων.

Έπειτα, σε έλεγχο που ενήργησαν σε 57χρονο θαμώνα του καταστήματος, βρήκαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του μια οπλισμένη κυνηγητική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια στη θαλάμη καθώς και μια δερμάτινη θήκη φυσιγγίων με 15 φυσίγγια τα οποία και κατέσχεσαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγρινίου.

Παράλληλα, ως Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας υπενθυμίζουμε προς πολίτες της περιφέρειας μας ότι, με τον Νόμο 4002/2011, ο οποίος ρυθμίζει την “αγορά των παιγνίων” και τέθηκε σε ισχύ από 22 Αυγούστου 2011, προβλέπεται ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα ετών σε όποιον διεξάγει τυχερά παίγνια χωρίς άδεια. Όταν τα παίγνια είναι τεχνικά προβλέπεται φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών και χρηματική ποινή από 100.000 έως 200.000 ευρώ ανά παιγνιομηχάνημα. Τέλος, όποιος μετέχει σε τυχερό παίγνιο, το οποίο διοργανώνεται χωρίς άδεια τιμωρείται με ποινή φυλάκισης μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή από 5.000 έως 20.000 ευρώ.

 

 



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...