Σύσκεψη για το χαράτσι.

Μετά το ψήφισμα που εξέδωσε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 ακολούθησε σύσκεψη με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ Γιάννης Μπουλές, η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ζιαμπάρα, ο πρόεδρος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Μένιος Χάρος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου κ. Σωτήρης Τσιλιγιάννης, ο Γραμματέας του Δικηγορικού Συλλόγου της Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Χρήστος Παϊσιος και ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γιώργος Σιαμαντάς.

Διαβάστε το ψήφισμα που εξεδόθη:

Οι παραπάνω φορείς συμφώνησαν να συνδράμουν με μια σειρά ενεργειών τους συνδημότες μας που επιλέγουν με δική τους ευθύνη παρά τον ν. 4021/11 να μην πληρώσουν το ειδικό τέλος ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ γιατί δεν δύνανται για αποδεδειγμένα αντικειμενικούς λόγους να καταβάλουν το σχετικό τέλος.

Στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου καθημερινά από Δευτέρα μέχρι και Παρασκευή και κατά τις ώρες 9.00 – 12.00 θα μπορούν σε πρώτη φάση οι συνδημότες μας, με αναπηρία πάνω από 80%, οι μακροχρόνια άνεργοι και οι πολύτεκνοι, να προσκομίζουν φωτοτυπία του λογαριασμού, το σχετικό αποδεικτικό πληρωμής των λοιπών ποσών πλην του ειδικού τέλους και φωτοτυπία της ταυτότητας τους, προκειμένου να γίνει κάθε διοικητική ή νόμιμη πράξη που κρίνεται σκόπιμη.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση για συνδημότες μας που δεν συμπεριλαμβάνονται στις παραπάνω κατηγορίες.

Επίσης αποφασίστηκε να σταλεί επιστολή προς τους Βουλευτές του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και προς κάθε αρμόδιο με αίτημα να τροποποιηθεί ο νόμος που επιβάλλει την είσπραξη του ειδικού τέλους μέσω της ΔΕΗ που λειτουργεί εκβιαστιικά και ανάλγητα προς τους αναξιοπαθούντες πολίτες.

Ναύπακτος 16/11/2011

Ο Δήμος Ναυπακτίας

Το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Ναυπακτίας και Δωρίδας

Η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Ναυπάκτου

Ο Δικηγορικός Συλλόγος της Ι.Π. Μεσολογγίου

Ο Ιατρικός Συλλόγος Ι.Π. Μεσολογγίου

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση με την οποία επιβλήθηκε η είσπραξη του ειδικού τέλους επί των ακινήτων μέσω της ΔΕΗ  βρίσκει το Δήμο Ναυπακτίας σε πλήρη αντίθεση.

Κάθε ευνομούμενη πολιτεία οφείλει να εφαρμόζει τη συνταγματική επιταγή για την κατανομή των φορολογικών βαρών σε κάθε πολίτη ανάλογα με τις δυνατότητές του. Οι μεταπολιτευτικές κυβερνητικές πολιτικές έχουν αντιστρέψει αυτή την αρχή και έχουν φορτώσει δυσβάσταχτα φορολογικά βάρη στους ώμους των μισθωτών, των μικροσυνταξιούχων και των ανέργων της πατρίδας μας.

Τον τελευταίο καιρό βιώνουμε καθημερινά πολιτικές και πρακτικές  με τις οποίες τα βάρη των χρεών μεταφέρονται άδικα και με τον πλέον προκλητικό τρόπο στα λαϊκά στρώματα. Τα εκβιαστικά διλήμματα που περνάνε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι στην ημερήσια διάτα
ξ
η. Με την απειλή την μη πληρωμή των μισθών, την μη καταβολή των συντάξεων και την έξοδο από το ευρώ προσπαθούν να δημιουργήσουν το κλίμα της ηττοπάθειας που είναι απαραίτητο για να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα. Με τα μέτρα αυτά καλούνται να πληρώσουν οι άνεργοι οι μισθοσυντήρητοι, οι μικροσυνταξιούχοι, οι πολύτεκνοι και οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες τα  ελλείμματα του Κρατικού προϋπολογισμού  και το υπέρογκο Δημόσιο  χρέος. Ενώ αυτοί που τα ιδιοποιήθηκαν μπορούν ανενόχλητοι να απολαμβάνουν τις καταθέσεις τους στο εξωτερικό με ασφάλεια.

Η είσπραξη του συγκεκριμένου φόρου μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα εκβιαστική. Ως μέσο εκβιασμού χρησιμοποιείται ένα μονοπωλιακό και άκρως αναγκαίο αγαθό όπως το ηλεκτρικό ρεύμα. Ανάλγητα βάζουν σε κίνδυνο την ζωή αρρώστων, ηλικιωμένων,  μικρών παιδιών προκειμένου να εισπραχθεί ο προβλεπόμενος φόρος. Τέτοιες πρακτικές βυθίζουν την κοινωνία σε σκοτεινά αδιέξοδα.

Ο Δήμος Ναυπακτίας κατανοώντας πλήρως τη δεινή οικονομική κατάσταση που διαμορφώνεται με κίνδυνο τη ρήξη της κοινωνικής συνοχής παίρνει την πρωτοβουλία της πρόσκλησης όλων των κοινωνικών φορέων του Δήμου,  το δικηγορικό σύλλογο και το σύλλογο εργαζομένων στη ΔΕΗ, προκειμένου να ληφθούν από κοινού αποφάσεις για την παραπέρα δράση. Στόχος είναι η κατάργηση του συγκεκριμένου νόμου και η καταδίκη των εκβιαστικών πρακτικών που οδηγούν την κοινωνία σε αδιέξοδο.

Καλούμε την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) να συγκαλέσουν τις δικές τους συνελεύσεις προκειμένου να συντονιστεί και να εκφραστεί οργανωμένα η όλη προσπάθεια της αυτοδιοίκησης απέναντι στο αντιλαϊκό αυτό μέτρο.

Όσοι δημότες για αντικειμενικούς λόγους, επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος αλλά μόνο το αντίτιμο της κατανάλωσης του ρεύματος, τα δημοτικά τέλη, την ΕΡΤ, μπορούν να ενημερώσουν το Δήμο. Ο Δήμος δεσμεύεται να εξετάσει κάθε πρόσφορο μέσο για να αποφευχθεί η διακοπή ρεύματος.

 

Ναύπακτος  14-11-2011

 


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...