Σύψας:Όσοι θέλουν βλέπουν οι άλλοι στο σκοτάδι τους.

ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΒΛΕΠΟΥΝ… ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ΤΟΥΣ…
Στο δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης, 19ης Δεκεμβρίου του 2018, κληθήκαμε να αποφασίσουμε για την έγκριση και την υποβολή πρότασης για ένταξη έργων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Το θέμα ήρθε ως εκτός ημερησίας και αφορούσε, όπως μας είπαν, χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών στις κοινότητες Δάφνης, Ξηροπηγάδου, Γαλατά, Πλατάνου και Περιθωρίου, ύψους 441.000 ευρώ.
Να θυμίσω πως είχα ψηφίσει τη συγκεκριμένη πρόταση για να μη θεωρηθεί ότι δεν τα θέλω ως έργα, όπως και άλλοι συνάδελφοί μου, όμως είχα διατυπώσει βασικές ενστάσεις για τον τρόπο που ήρθε το θέμα, αλλά και για το τι σκοπιμότητες εξυπηρετούσε. Είχα διερωτηθεί εάν θα πρέπει ως γνήσιοι «ιθαγενείς» να χειροκροτήσουμε τον κ. Κατσιφάρα που ξαφνικά προεκλογικά μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν διαθέσιμα χρήματα για την εκτέλεση έργων, ενώ είχα επισημάνει και τη διαφωνία μου με την τακτική αυτή, η οποία φανερώνει την απουσία προγραμματισμού.
Στην επιστολή παραίτησής μου πριν από λίγες ημέρες ανέφερα μεταξύ άλλων: «Κύριε Δήμαρχε, με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας, το 2014 υπήρξα υποψήφιος (…) με μία Ανεξάρτητη παράταξη, πάνω από κομματικές γραμμές, κι όχι με μία παράταξη που πλέον έχει μεταλλαχθεί σε όργανο του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε Κεντρικό όσο και σε Περιφερειακό επίπεδο, παίζοντας το πολιτικό παιχνίδι των κ.κ. Τσίπρα και Κατσιφάρα».
Δυστυχώς για όλους μας η επιβεβαίωση των παραπάνω επιφυλάξεων δεν άργησε να έρθει. Σε απάντηση του συγκεκριμένου αιτήματος του δήμου Ναυπακτίας η αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σημειώνει ότι «στο Περιφερειακό επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας 2014-2020, αφενός δεν προβλέπεται η χρηματοδότηση συντηρήσεων και αφετέρου δεν υπάρχει διαθέσιμος προϋπολογισμός για την χρηματοδότηση σχετικών δράσεων. Κατόπιν των παραπάνω δεν είναι δυνατή η χρηματοδότηση του έργου…».
Παραθέτω τα παραπάνω χωρίς κανένα περεταίρω σχολιασμό προς γνώση των δημοτών μας, αλλά και των μέχρι πριν από λίγες ημέρες συναδέλφων μου. Όσοι θέλουν να δουν την αλήθεια τη βλέπουν, όσοι πάλι όχι ας πορευτούν στο σκοτάδι τους.
Γιάννης Σύψας
Πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ναυπακτίας



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...