«Τάιμ άουτ» η αξιολόγηση, οι δανειστές πάνε διακοπές!

 Εργασιακά, συντάξεις και φόροι στο finale της αξιολόγησης!

 Κλείνει σήμερα η πρώτη φάση της αξιολόγησης με τους δανειστές

 Πιέζουν και στην Υγεία οι δανειστές!

  Δεν ζήτησαν νέα μέτρα, στον τομέα της Υγείας, οι δανειστές, κατά την συνάντηση που είχαν το μεσημέρι με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Ίσως να πρόκειται και για την μόνη συνάντηση, που οι τροϊκανοί δεν ζήτησαν περισσότερες θυσίες. Βέβαια, αυτό αφορά τα άμεσα μέτρα, αφού εμμέσως, με τον περιορισμό στα κονδύλια και τους υψηλούς στόχους που έχουν βάλει στην ελληνική Οικονομία, περιορίζουν σημαντικά την αναβάμηση του συστήματος.

 Οι διαπραγματευτές των δανειστών, ζήτησαν μέσα στο επόμενο διάστημα να δοθεί ανάλυση της προόδου στα μέτρα που έχουν ήδη συμφωνηθεί. 

Αυτό που έλεγαν  μετά την συνάντηση πηγές του υπουργείου,  οι διαπραγματεύσεις εξελίχθηκαν σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα. Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο αναπληρωτής υπουργός, Παύλος Πολάκης παρουσίασαν τα στοιχεία για την εξέλιξη των δημοσιονομικών μεγεθών στο ΕΣΥ και στον ΕΟΠΥΥ.

 Υπουργοί και δανειστές, συζήτησαν την πορεία των δαπανών, των δημόσιων νοσοκομείων και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

«Αγκάθι», παραμένουν οι υποχρεώσεις που έχουν συμφωνηθεί με το συμπληρωματικό μνημόνιο για την συγκράτηση των υπερβάσεων στους προϋπολογισμούς φαρμάκων και διαγνωστικών εξετάσεων.

 Μπορεί η Τετάρτη, να ήταν μία ήρεμη ημέρα της διαπραγμάτευσης, αλλά η Πέμπτη είναι μία εντελώς διαφορετική ιστορία. Την τελευταία ημέρα της διαπραγμάτευσης, πριν αποχωρήσουν οι δανειστές, μπαίνουν για ακόμα μία φορά, στο τραπέζι τα Εργασιακά, αλλά και τα δημοσιονομικά, με το «κουαρτέτο», να  «ζητά αίμα» όπως δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και την κυβέρνηση να μην του το δίνει.

 Αναλυτικά, από τις  δέκα μέχρι τις έντεκα και μισή το πρωί, πρώτος στο Χίλτον θα βρεθεί ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος για να ανοίξει με τους δανειστές των φάκελο των Εργασιακών.

 Στη συνέχεια, μέχρι τις δώδεκα το μεσημέρι, οι δανειστές θα βάλουν στο τραπέζι τις ενστάσεις τους για το Ασφαλιστικό και την πορεία συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, με την κυβέρνηση να αποκλείει περισσότερα μέτρα, καθώς θεωρεί ότι αυτό το κεφάλαιο της διαπραγμάτευσης, έκλεισε με την πρώτη αξιολόγηση. 

 Στη μία μέχρι και τις τρεις και μισή, ακολουθούν τα τραπεζικά, ενώ μέχρι τις πέντε και μισή το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνοδευόμενος με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη, θα συζητήσουν με τους τροϊκανούς τα Δημοσιονομικά. Την πορεία των εσόδων,  τα νούμερα του προϋπολογισμού και την απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

 Το πρόγραμμα των αυριανών συναντήσεων, θα κλείσει στις επτά και μισή με την ανασκόπηση και κλείσιμο της πρώτης φάσης της δεύτερης αξιολόγησης. Οι δανειστές φεύγουν για τις χώρες τους, όπου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου, είναι η περίοδος των χειμερινών τους διακοπών. Αναμένεται να επιστρέψουν στην Αθήνα για το κλείσιμο της αξιολόγησης από τις επτά έως τις δώδεκα Νοεμβρίου.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...