Τέλος οι έρευνες για τον εντοπισμό της πτήσης MH370

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ 239 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

Ανεστάλησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του Μαλαισιανού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε πριν από τρία χρόνια με 239 επιβαίνοντες στον Ινδικό Ωκεανό.

Σε κοινή δήλωσή τους, η Αυστραλία, η Μαλαισία και η Κίνα αναφέρουν πως η απόφαση ελήφθη με «θλίψη» μετά από την άκαρπη αναζήτηση σε περισσότερα από 120.000 τετρ. χιλιόμετρα στον Ινδικό Ωκεανό.

Την ίδια ώρα, οι οικογένειες των θυμάτων χαρακτηρίζουν την κίνηση «ανεύθυνη» και πως πρέπει να επανεξεταστεί η απόφαση.

Η πτήση MH370 εξαφανίστηκε καθ’ οδόν προς το Πεκίνο από την Κουάλα Λουμπούρ το 2014. Μέχρι στιγμής μόνο επτά από τα 20 κομμάτια που έχουν ανακτηθεί έχουν προσδιοριστεί ως σίγουρα ή πολύ πιθανόν να ανήκουν στο Boeing 777.
 

Μια αναφορά τον Νοέμβριο του 2016, έλεγε πως το αεροπλάνο πιθανότατα έκανε «μια μεγάλη και με αυξανόμενο ρυθμό κάθοδο» στον Ινδικό Ωκεανό. «Ενώ οι συνδυασμένες επιστημονικές μελέτες συνέχισαν να διευρύνουν τις περιοχές αναζήτησης, μέχρι στιγμής καμία νέα πληροφορία δεν έχει προσδιορίσει την ακριβή θέση του αεροσκάφους» ανέφεραν σε κοινή δήλωσή τους οι τρεις χώρες.

«Παραμένουμε αισιόδοξοι πως νέες πληροφορίες μπορεί να έρθουν στο φως και πως κάποια στιγμή στο μέλλον, το αεροσκάφος θα εντοπιστεί».

Ωστόσο, η ομάδα στήριξης που δημιουργήθηκε από τις οικογένειες των αγνοούμενων επιβατών, Voice370, δήλωσε πως η έρευνα θα πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί ώστε να συμπεριλάβει μία έκταση περίπου 25.000 τετρ. χιλιομέτρων βόρεια της σημερινής περιοχής αναζήτησης.

«Η διακοπή των ερευνών σε αυτό το στάδιο, δεν είναι τίποτα λιγότερο από ανεύθυνη και προδίδει την έλλειψη πίστης στα δεδομένα, τα εργαλεία και τις συστάσεις μιας σειράς επίσημων εμπειρογνωμόνων».

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 227 επιβάτες και 12 μέλη του πληρώματος από 14 διαφορετικές εθνικότητες. Η πλειοψηφία – 153 άτομα- ήταν Κινέζοι.

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...