Τέλος το χύμα ελαιόλαδο στα εστιατόρια

Mediterranean torteΕπικριτικά σχόλια προκάλεσε η απόφαση της Κομισιόν να επιβάλει νέους αυστηρούς κανονισμούς για το πώς πρέπει να.. σερβίρεται το ελαιόλαδο στα εστιατόρια.

Τα νέα μέτρα, τα οποία θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014, απαγορεύουν το σερβίρισμα σε εστιατόρια από μπολάκια ή φιαλίδια που δεν είναι σφραγισμένα και μπορούν να ξαναγεμιστούν.

Η Κομισιόν είπε πως τα μέτρα έχουν στόχο να βελτιώσουν τους κανόνες υγιεινής και να διασφαλίσουν την ποιότητα του ελαιόλαδου.

Οι επικριτές, ωστόσο, αναρωτιούνται πώς η Κομισιόν η οποία είναι απασχολημένη με την αντιμετώπιση της κρίσης βρήκε χρόνο να ασχοληθεί με ένα τέτοιο θέμα και εκτιμούν ότι αυτό θα πλήξει τους ελαιοπαραγωγούς.

«Αν η ΕΕ διοικείτο λογικά και όπως έπρεπε, ο κόσμος δεν θα ήταν τόσο αντι-ευρωπαϊκός. Όταν σκέφτονται τέτοια τρελά πράγματα, δικαιολογημένα αμφισβητείται η δικαιοδοσία τους και η ορθή κρίση τους», σχολίασε η Βρετανίδα Ευρωβουλευτής Μαρίνα Γιαννακουδάκη.

Η Κομισιόν είπε ότι η απόφαση στηρίχθηκε από 15 από τις 27 χώρες της ΕΕ, ανάμεσά τους και των ελαιοπαραγωγικών χωρών – Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία.

e-go.gr


Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...