Τα γεγονότα, αγαπητέ

Τα γεγονότα, αγαπητέ

Μέχρι και «θεωρίες συνωμοσίας», τις οποίες, κατά τα άλλα, απεχθάνονται, επιστρατεύουν ορισμένοι για να μετριάσουν, αν μη τι άλλο, τον αντίκτυπο από την προφυλάκιση του Γιάννου Παπαντωνίου.

Δε λείπουν και οι, άτεχνες, προσπάθειες αποπροσανατολισμού ή, ακόμη, από τους πιο τολμηρούς, η προεξόφληση τελικής δικαίωσης. Να τους υπενθυμίσουμε, αντί άλλου τινός, την περίφημη φράση του αείμνηστου Χάρολντ Μακ Μίλαν, πρώην πρωθυπουργού της Μεγάλης Βρετανίας, που σε άλλη περίσταση είχε αναφέρει πως «τα γεγονότα αγαπητέ» είναι αυτά που καθορίζουν τις εξελίξεις.

Να θυμίσουμε, λοιπόν, σε κάποιους, τα γεγονότα: Πρώτον, ότι η ιστορία με τις μίζες στα εξοπλιστικά, στην περίοδο της «χρυσής» εκσυγχρονιστικής οκταετίας, έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από 20 χρόνια. Ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος συνελήφθη και παραπέμφθηκε σε δίκη, σε εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στο όριο της κοινοβουλευτικής επιβίωσης. Ότι και ως προς τον Γιάννο Παπαντωνίου, η δικαστική διερεύνηση είχε ξεκινήσει πολύ πριν έρθει στην εξουσία, η σημερινή κυβέρνηση.

Όχι μόνο, λοιπόν, δεν υπάρχει κανένα «δόγμα Πολλάκη», αλλά αυτό που αποτελεί κοινό τόπο και το βεβαιώνουν όλοι οι συνάδελφοι, που ασχολήθηκαν με την υπόθεση, είναι πως υπήρξε διαρκής προσπάθεια συγκάλυψης, σε πολλά επίπεδα. Γνωρίζουμε, όπως επιβεβαίωσε και ο Νίκος Χατζηνικολάου, πως μέχρι και παρέμβαση ξένης ευρωπαϊκής δύναμης υπήρξε, για να μην προχωρήσει η δικαστική έρευνα, ώστε να μη θιγούν εταιρίες της εν λόγω χώρας. Οι αρμόδιοι συντάκτες, επίσης, έχουν να διηγηθούν πολλά, για την άκρως επιθετική αντίδραση του πρώην υπουργού, σε σχετικά δημοσιεύματα.

Βεβαίως, τούτη την ώρα, θα ήταν άτοπο να στρέφεται κανείς εναντίον ενός ανθρώπου, που βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση. Όμως, καλό είναι να θυμίσουμε σε κάποιους, πως αντέδρασε ο πρώην υπουργός, όταν ξεκίνησε το «κουβάρι» των αποκαλύψεων, για τον ίδιο και τη σύζυγο του, σχετικά με τους ύποπτους λογαριασμούς, με αφετηρία-μην το ξεχνάμε-τη «λίστα Λαγκάρντ».

Στην αρχή, προσπάθησαν να μας πείσουν ότι επρόκειτο περί συνωνυμίας. Εν συνεχεία, επιχειρήθηκε η εμπλοκή, ως δήθεν πραγματικού δικαιούχου των επίμαχων λογαριασμών, του πρώην συζύγου της κ. Κουράκου, για να αποδειχθεί ότι ο εν

λόγω… δεν είχε μαντήλι να κλάψει. Εν τέλει δε, είχαμε αλλεπάλληλες προσπάθειες παρεμπόδισης των δικαστικών διαδικασιών, για άνοιγμα των επίμαχων λογαριασμών. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΛΕΥΤ. ΚΑΝΑΣ

Πηγή: https://www.kontranews.gr/PARAPOLITIKA/345662-Ta-gegonota-agapete ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...