Τα φώτα στραμμένα στη Λεωφόρο

Το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, ξεχωρίζει στο κυριακάτικο πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Μπορεί αμφότεροι να έχουν μείνει αρκετά πίσω σε ό,τι αφορά στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος, ωστόσο, ένα ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ έχει πάντα το δικό του ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Οι «πράσινοι» μετά τις δύο σερί νίκες κόντρα σε Κέρκυρα για το Πρωτάθλημα και Κισσαμικό για το Κύπελλο, θέλουν να αποδείξουν ότι βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο. Βεβαίως, κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν πρόκειται να είναι ειδικά αν λάβει κανείς υπόψιν του τις πολλές απουσίες που έχει ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει στους τρεις του Κόπα Άφρικα (Γουακάσο, Εμποκού και Κουλιμπαλί), αλλά και στους τραυματίες Κουτρουμπή, Μολέδο και Μέστο. Παράλληλα, απών θα είναι και ο Κάρλος Ζέκα που πρόκειται να εκτίσει την τελευταία από τις τέσσερις αγωνιστικές για την αποβολή του στο ματς κόντρα στη Λάρισα.

Έτσι αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Χουλτ, Ευαγγέλου, Τελάντερ και Μαρινάκη, στα αμυντικά χαφ Κουρμπέλη και Λουντ, από αριστερά τον Βιγιαφάνιες, από δεξιά τον Παναγιώτη Βλαχοδήμο και τον Λέτο πίσω από τον Μάρκους Μπεργκ.

Κρίσιμο παιχνίδι βεβαίως είναι και για την ΑΕΚ που μετά από ένα σερί ανεπιτυχών αποτελεσμάτων, με τελευταίο την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη, θέλει να επιστρέψει στις νίκες με τον Ζοσέ Μοράις να βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Ο Πορτογάλος τεχνικός αναμένεται να ξεκινήσει με τους Μπάρκα, Γκάλο, Λαμπρόπουλο, Κολοβέτσιο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο, Πατίτο και Πέκχαρτ.

Το σημερινό πρόγραμμα ανοίγει στην Ξάνθη (15:00), όπου οι Ακρίτες που εντυπωσιάζουν ως τώρα με τις εμφανίσεις τους, υποδέχονται τον πάντα υπολογίσιμο ΠΑΣ Γιάννινα. Αμφότερες οι ομάδες βρίσκονται μέσα στην πρώτη πεντάδα με τους Ραζβάν Λουτσέσκου και Γιάννη Πετράκη να βλέπουν τη δουλειά τους να πιάνει τόπο. Τιμωρημένοι για την Ξάνθη οι Λισγάρας και Καμαρά, ενώ για τον ΠΑΣ δεν υπολογίζονται οι Μπέριος και Λίλα.

Στην Τρίπολη ο Αστέρας υποδέχεται τον Παναιτωλικό (17:15) με τους Αρκάδες να προέρχονται από μία σπουδαία νίκη ψυχολογίας επί της ΑΕΚ. Γκοντό, Τσάβες και Ευαγγέλου παραμένουν εκτός. Ο Παναιτωλικός, που «ψάχνεται» να βρει ξανά τα πατήματά του μετά τη νέα ήττα από τον Πανιώνιο έχει ξανά στην αποστολή τον Καμαβουάκα, ενώ εκτός παραμένουν οι Ουάρντα και Παπάζογλου.

Στο Περιστέρι (17:15) Ο Ατρόμητος φιλοξενεί τον Πανιώνιο, με τους Περιστεριώτες να επιστρέφουν στις νίκες την αγωνιστική που μας πέρασε χάρη στο 2-0 επί του Λεβαδειακού. Κιβρακίδης και Ντιγκινί δεν υπολογίζονται από τον Γιώργο Κορακάκη. Ο Πανιώνιος περνάει πλέον στη μετά-Ανσαριφάρντ εποχή με τους Νεοσμυρνιώτες να έχουν αναρριχηθεί στην 3η θέση της βαθμολογίας μετά το διπλό επί του Παναιτωλικού. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα με τον Ενγκόνγκ να ξεκινάει στην κορυφή της επίθεσης.

Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα:

Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννινα (15:00 – NS2)

Αστέρας Τρίπολης – Παναιτωλικός (17:15 – NS2)

Ατρόμητος – Πανιώνιος (17:15 – NS3)

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (19:30 – NS1)

Πηγή: Filathlos.gr

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...