Τζανακόπουλος για Γεωργίου: η απόφαση της εισαγγελίας αφορά αποκλειστικά νομικά ζητήματα

Τζανακόπουλος:Διαμορφώνεται ένα θετικό μομέντουμ για την ελληνική οικονομία

Tο έλειμμα του 2009 δεν πρέπει να μας απασχολεί άλλο

Προσπερνώντας ευθέως το θέμα του ελείμματος για το 2009 και σχολιάζοντας καθαρά νομικά την απόφαση του Αρείου Πάγου για την αναίρεση του απαλλακτικού βουλεύματος για την υπόθεση Γεωργίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος τόνισε  πως «η απόφαση της εισαγγελίας αφορά αποκλειστικά και μόνο νομικά ζητήματα και όχι πραγματικά ζητήματα».

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Τζανακόπουλος, ανέφερε πως : «στις περιπτώσεις της αναίρεσης δεν κρίνονται πραγματικά ζητήματα. Κρίνεται το  αν και κατά πόσο έχει ερμηνευτεί ορθώς ο νόμος. Επομένως η απόφαση της εισαγγελίας αφορά αποκλειστικά και μόνο νομικά ζητήματα και όχι πραγματικά ζητήματα».

Και σε ό,τι αφορά στο έλειμμα, υπογράμμισε πως «το  ζήτημα που αφορά το έλειμμα του 2009 δεν έχει ιδιαίτερο νόημα να μας απασχολεί άλλο. Όλη η δημοσιονομική προσαρμογή που έγινε στην Ελλάδα στηρίχθηκε στο έλειμμα του 2009. Ολα αυτά τα ζητήματα έχουν καταληχθεί στις σχετικές συμφωνίες με τους δανειστές».

Για κόντρα Τσακαλώτου-Παππά: «δεν υπάρχει ούτε κόντρα ούτε αντιπαράθεση των κκ Τσακαλώτου και Παππά. Μικρές τεχνικές λεπτομέρειες που αφορούν το νομοσχέδιο έχουν επιλυθεί»

Για τις αγορές: «η φημολογία και η φιλολογία δεν προκλήθηκε από την κυβέρνηση. Όταν θεωρήσουμε ότι η στιγμή είναι κατάλληλη θα κάνουμε το πρώτο βήμα για έξοδο στις αγορές. Η στρατηγική της κυβέρνησης δεν έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα, αλλά με μια συνολική στρατηγική».

«Μετά τη 15η Ιουνίου η αγορά των ελληνικών ομολόγων έχει κινηθεί με πάρα πολύ θετικό τρόπο.

Για την εξεταστική για την υπόθεση Καμμένου: «Η ΝΔ μετά τη 15η Ιουνίου και μετά τις θετικές ειδήσεις έχει αποφασίσει να υλοποιήσει τακτική διαρκών αντιπερισπασμών. Τη μία είναι οι προβοκάτσιες που οργανώνει  και προσπαθεί να πυροδοτήσει κλίμα έντασης με τους συμβασιούχους. Το τρίτο αφορά τη  δημιουργία ενός σκανδάλου. Το παιχνίδι των αντιμπρισμων της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να το παίξουμε και ούτε να συζητήσουμε στο τερέν που η ΝΔ επιλέγει. Δεν πρόκειται να βάλουμε και το Κοινοβουλίο να ασχολείται με τις ανοησίες του κ.Μητσοτάκη και της ΝΔ».

Για την απόφαση για την Ηριάννα: «Η ΝΔ έχει φτιάξει αφήγημα για υποτιθέμενες παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Από πότε ο πολιτικό ή νομικός σχολιασμός αποτελεί και προσπάθεια παρέμβασης στη Δικαιοσύνη αυτό πρέπει να το απαντήσει ο κ.  Μητσοτάκης. Σε ότι αφορά το άρθρο 187Α έχει απασχολήσει την κυβέρνηση αυτή η διάταξη αλλά δεν είμαι σε θέση να ανακοινώσω κάτι. Ο κ. Βασιλειάδης έβγαλε μια σαφέστατη απάντηση.Το γεγον΄ςο οτι δεν έχει σχέση με την Ηριάννα δεν καθιστά την απόφαση του δικαστηρίου λιγότερο προβληματική».

Για ανασχηματισμό: «Κάθε φορά που μερίδα του τύπου δεν έχει κάτι άλλο να γράψει ανακαλύπτει έναν ανασχηματισμό. Είναι μια παρέμβαση σε μια προνομία του πρωθυπουργού».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/293536-Tzanakopoylos-Diamorphonetai-ena-thetiko-momentoym-gia-ten-ellenike-oikonomia ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...