Τζανακόπουλος: Επέκταση του «κόφτη» μόνο για ένα χρόνο

«Καμιά συμφωνία αν δεν συμφωνηθούν όλα»

Ο δημοσιονομικός κόφτης θα διαρκέσει μόνο για έναν επιπλέον χρόνο, θα είναι επέκταση του υπάρχοντος και θα νομοθετηθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς από την kontranews, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ότι η κυβερνητική πλειοψηφία είναι ενιαία και συμπαγής. Διευκρινίζοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συμφωνήσει επέκταση του δημοσιονομικού διορθωτή για έναν και μόνο χρόνο, σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία σε όλα τα άλλα ζητήματα, και προκειμένου να αμβλυνθούν οι αντιρρήσεις κυρίως του ΔΝΤ».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι ο μηχανισμός δεν θα υπάρξει λόγος να εφαρμοστεί, «αφού οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων εταίρων και τα νούμερα της ελληνικής οικονομίας δεν τον επιβάλλουν».

Αναφερόμενος στο κλείσιμο της αξιολόγησης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι με την έγκριση των βραχυπρόθεσμων μέτρων από τον ESM καταρρίπτεται η θέση πως η ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων θα ακύρωνε την εφαρμογή τους.

Και σημείωσε ότι στο Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου η κυβέρνηση αναμένει να καταγραφεί πρόοδος στις συζητήσεις, ώστε να καταλήξουμε στη βάση του σχεδιασμού, ο οποίος έχει περιγραφεί και ο οποίος περιλαμβάνει ταχύτατο κλείσιμο της αξιολόγησης χωρίς νομοθέτηση νέων μέτρων και ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ εντός του τρέχοντος τριμήνου.

«Η μάχη κατά της διαπλοκής δεν τελείωσε»

Η κυβέρνηση από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων της, πριν από δύο χρόνια, έθεσε ως ύψιστη προτεραιότητα την ανάδειξη των πρακτικών διαφθοράς που σημάδεψε την πολιτική ζωή», σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας και επεσήμανε ότι θύμα αυτών των πρακτικών ήταν ο ελληνικός λαός και πως από τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αναδείχτηκε το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία αλλά και για το βάθος της ελληνικής κρίσης.Η μάχη κατά της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελείωσε, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά το πόρισμα της Επιτροπής αποτελεί την αφετηρία ώστε να πάρει το λόγο η δικαιοσύνη.Κατηγόρησε μάλιστα την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα».

«Μόνο με ευρύτατη πλειοψηφία η ρύθμιση για τα ΜΜΕ»

Η νομοθετική ρύθμιση για τη διάσωση επιχειρήσεων Τύπου, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, έχει την υποσημείωση της ευρύτατης πολτικής συναίνεσης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρακάμψει το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Εξέφρασε την ελπίδα να αλλάξει γνώμη ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε μάλιστα δημοσιογράφους που εργάζονται σε μέσα ενημέρωση που αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης να του το υποδειξουν εκείνοι.

Αναφερόμενος στο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, ανέφερε ότι αποτελεί την αφετηρία ώστε να πάρει το λόγο η δικαιοσύνη. Κατηγόρησε, δε, την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υποστηρίζοντας πως δεν υπήρξε ποτέ διαπλοκή στην Ελλάδα «συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα».

Πρόσθεσε ότι από τις κοπιώδεις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής αναδείχτηκε το τρίγωνο διαπλοκής μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και ΜΜΕ, το οποίο φέρει βαρύτατες ευθύνες για τη χρεοκοπία, αλλά και για το βάθος της ελληνικής κρίσης.

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξουν αλλαγές στο νόμο περί ευθύνης υπουργών σημείωσε ότι από την εποχή που ήταν στην αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ πίστευε ότι το άρθρο 86 του Συντάγματος είναι παρωχημένο και εξυπηρετεί πολιτικές σκοπιμότητες. «Πρέπει άμεσα να τροποποιηθεί για να εξισωθούν όλοι οι πολίτες έναντι του νόμου» δήλωσε.

Κικίλιας: Αν είχε φιλότιμο θα την offshore

«Ο κ. Τζανακόπουλος ομολόγησε κυνικά ότι δεν προέκυψαν ευθύνες πολιτικών προσώπων από τις εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής». Tα παραπάνω αναφέρει σε δήλωσή της η ΝΔ και προσθέτει: «Παραδέχθηκε ότι, όλους αυτούς τους μήνες, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιδόθηκε σε ένα επικοινωνιακό σόου που της γύρισε μπούμερανγκ. Υπέπεσε όμως και σε ένα σοβαρό ολίσθημα, όταν υπέδειξε στη Δικαιοσύνη με ποιον τρόπο πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο τους επικριτικούς τόνους η Πειραιώς τονίζει: «Ο κ. Τζανακόπουλος, αν είχε λίγο φιλότιμο, θα έπρεπε να απαντήσει στον ελληνικό λαό ποιος κρύβεται πίσω από την οffshore της “Αυγής” και τι γίνεται με τις σκαστές παρανομίες με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε το κτίριο της Κουμουνδούρου.

Γι’ αυτό, προτού ξαναμιλήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για διαφάνεια και δικαιοσύνη, καλό είναι να θυμάται την παροιμία “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”».

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...