Τζανακόπουλος: Εργαζόμαστε για λύση που να οδηγεί το ΔΝΤ σε θετική μελέτη βιωσιμότητας

(Βίντεο) Παρακολουθήστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κυβερνητικού εκπροσώπου

Πολλαπλά μηνύματα έστειλε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος και μιλώντας στον Σκάι τόνισε πως «στο τέλος της διαπραγμάτευσης θα έχουμε μια συμφωνία που θα προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα και θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης».

Όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος, «είχαμε πει ότι πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία και δεν θα έλεγα ότι υπάρχει κλίμα υπεραισιοδοξίας. Αυτό το οποίο έχουμε πει είναι ότι στο τέλος της διαπραγμάτευσης θα έχουμε μια συμφωνία που θα προσδιορίζει τα μεσοπρόθεσμα και θα ανοίγει το δρόμο για την ένταξη των ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης». Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε ότι «το σύνολο του διεθνούς τύπου θεωρεί τον κ. Σόιμπλε υπαίτιο. Επιδιώκεται να γεφυρωθούν τεχνικά οι διαφορές. Και σ’ αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Αναφερθείς στο παρασκήνιο του eurogroup, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το κείμενο που κατατέθηκε δεν ήταν κείμενο που έλεγε απλώς και μόνο για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Είχε και μία πρόταση που δεν κρίθηκε ικανοποιητική», και ξεκαθάρισε ότι «η εκταμίευση της δόσης έχει δρομολογηθεί». Στο σημείο αυτό, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση και οι θεσμοί εργάζονται στην κατεύθυνση μιας λύσης που να οδηγεί το ΔΝΤ σε θετική μελέτη βιωσιμότητας του χρέους.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την υπόθεση Σαββίδη, ο κ. Τζανακόπουλος είπε πως «δεν έχουμε πάθει καμία αφωνία. Δεν είναι πολύ πειστικό να αφήνετε υπόνοιες ότι έχουμε ανίερες συμμαχίες με τις τράπεζες».

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/285240-Tzanakopoylos-Ergazomaste-gia-lyse-poy-na-odegei-to-DNT-se-thetike-melete-biosimotetas ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...