Τζανακόπουλος: Η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία για τις άδειες

 Δημήτρης Τζανακόπουλος

«ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟ ΕΧΕΙ Η ΝΔ»                                                                                                                              

Για το επίμαχο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών μίλησε ο διευθυντής του πρωθυπουργικού γραφείου  Δημήτρης Τζανακόπουλος, ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία.

Σε συνέντευξή του στον real fm, o κ. Τζανακόπουλος είπε χαρακτηριστικά: “θα μπορούσαν να υπάρξουν διορθώσεις στον υπάρχοντα νόμο, σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση διατηρεί τη νομοθετική πρωτοβουλία και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι δεν υπάρχει τρόπος να περιοριστεί προληπτικά η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης”.

Σχολιάζοντας τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε πως το θέμα για τη ΝΔ είναι ότι θέλει με κάθε μέσο να αποφύγει τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου, τονίζοντας ότι  δεν είναι θέμα προσώπων. Όπως είπε, “το ζήτημα του ΕΣΡ και της συναίνεσης χρησιμοποιήθηκε ως πρόσχημα. Το πρόβλημα συναίνεσης είναι από την πλευρά της ΝΔ”.

«Προνόμιο του πρωθυπουργού το πότε και αν θα γίνει ανασχηματισμός»

Σε ό,τι αφορά στον πολυθρύλητο ανασχηματισμό, όπως είπε ο στενός συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα: ” δύο πράγματα δεν προαναγγέλλονται: οι υποτιμήσεις των νομισμάτων και οι ανασχηματισμοί. Είναι προνόμιο του πρωθυπουργού πότε και αν θα γίνει ο ανασχηματισμός. Τις επόμενες ημέρες θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο”.

Σχολιάζοντας τέλος τη στάση Σκουρλέτη στο ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων, υπογράμμισε πως “τα θέματα πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζονται στα συλλογικά κυβερνητικά όργανα. Το  ποιος και με ποιο τρόπο θα υλοποιήσει τις πολιτικές αποφάσεις είναι δευτερεύον ζήτημα”

Πηγή:



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...