Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα η έξοδος από το Μνημόνιο χωρίς νέες επιβαρύνσεις

Τζανακόπουλος: Προτεραιότητα η έξοδος από το Μνημόνιο χωρίς νέες επιβαρύνσεις

Η ανάπτυξη, με προστασία της εργασίας και παρεμβάσεις στήριξης των αδυνάμων, αποτελεί το βασικό στοίχημα της κυβέρνησης από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αναφέρεται στην προετοιμασία για την έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο, ενώ δηλώνει ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενες πιέσεις από πλευράς των δανειστών κατά τις συζητήσεις για την τρίτη αξιολόγηση, ο Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Μια τέτοια επιλογή εκ μέρους των δανειστών θα έθετε σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού και θα ήταν οικονομικά παράλογη. Ωστόσο όπως έχει πολλές φορές ειπωθεί δεν είναι πάντοτε ο οικονομικός ορθολογισμός που καθοδηγεί κάποιους από τους δανειστές μας. Όμως νομίζω ότι οι διαπραγματεύσεις τον επόμενο χρόνο θα επικεντρωθούν μάλλον στο ζήτημα του χρέους και των όρων εξόδου από το πρόγραμμα»

Σχολιάζοντας τα σενάρια ανασχηματισμού, τονίζει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους συλλογικούς στόχους, ενώ για τη Ν.Δ. σημειώνει ότι έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτικό υβρίδιο επιθετικού εθνικισμού, αυταρχικού κρατισμού και φονταμενταλισμού της αγοράς.

«Ο κ. Βαρουφάκης, παίζει εκών άκων  το παιχνίδι της ΝΔ», τόνισε επίσης ο Δ. Τζανακόπουλος απαντώντας σε σχετική ερώτηση. «Ο ελληνικός λαός και η ελληνική κυβέρνηση δώσαμε μια μάχη για τον τερματισμό των προγραμμάτων λιτότητας σε συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας και ανελέητων εκβιασμών. Και η μάχη αυτή κρίθηκε στο πεδίο των πολιτικών συσχετισμών και όχι στο πεδίο των εξυπνακισμών, της συνωμοσίας και του κουτσομπολιού», υπογραμμίζει.

Σε ερώτηση για το αν «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε κόμμα της κεντοαριστεράς», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε κυβερνητική εμπειρία σε εξαιρετικά δύσκολες και εχθρικές συνθήκες, έδωσε και δίνει μάχες, έκανε και κάνει συμβιβασμούς αλλά «πάντοτε λειτουργεί με γνώμονα τα συμφέροντα της μισθωτής εργασίας και της κοινωνικής πλειοψηφίας». «Ο στρατηγικός μας ορίζοντας παραμένει ο ίδιος και δεν περιορίζεται στις κοινοτοπίες του φιλελευθερισμού: Είναι ο ορίζοντας της ισοελευθερίας που αποτελεί το κατεξοχήν πρόταγμα της Αριστεράς», συμπληρώνει.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/296613-Tzanakopoylos-Proteraioteta-e-exodos-apo-to-Mnemonio-choris-nees-epibarynseis ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...