Τζανακόπουλος: Στόχος της κυβέρνησης να υπάρξει δοκιμαστική έξοδος στις αγορές

Τζανακόπουλος

“Η ΝΔ έχει υποστεί βαρύτατη ήττα”

Χωρίς σαφή χρονικό προσδιορισμό, ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε πως, στόχος είναι να υπάρξει δοκιμαστική έξοδος στις αγορές και ότι η κυβέρνηση ευελπιστεί στις 22 Μαίου να υπάρξει συμφωνία και για τα μεσοπρόθεσμα.

Μιλώντας στον real fm, o κ. Τζανακόπουλος μίλησε για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης τονίζοντας ότι το ζήτημα του χρέους απασχολεί το σύνολο του διεθνούς Τύπου. Όπως είπε, το ΔΝΤ, “έχει θέσει ως προυπόθεση των προσδιορισμό των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος. Το ζητά αυτό διότι χωρίς αυτόν τον προσδιορισμό θεωρεί το χρέος μη βιώσιμο και απαγορεύεται από το καταστατικό του η συμμετοχή του στο πρόγραμμα. Άρα οι Γερμανοί οφείλουν να δώσουν στο ταμείο αυτό που ζητάει”, από τη στιγμή που έχουν συνδέσει την παραμονή του στο Πρόγραμμα.

“Η ΝΔ έχει υποστεί βαρύτατη ήττα”

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της μείωσης των φόρων, ο κ. Τζανακόπουλος ειπε ότι “η φορολογική πολιτική είναι κομμάτι της δημοσιονομικής πολιτικής”. Στο σημείο αυτό, εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, λέγοντας για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τον αρχηγό της ότι “έχει υποστεί βαρύτατη πολιτική ήττα γιατι καταστροφολογούσε και κινδυνολογύσε και τελικά βρέθηκε σε ένα απόλυτο αδιέξοδο και έχει ξεκινήσει να πολιτεύεται είτε με διαστρεβλώσεις είτε με παροχολογία.

“Λύση που να ανοίγει την πόρτα για το QE”

Στη συνέχεια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην ανάγκη για λύση αναφορικά με την ένταξη της χώρας στο QE, καθώς όπως είπε, «θααποτελέσει σφραγίδα της ΕΚΤ για το αξιόχρεο της Ελλάδας. Το βασικό για μας είναι να υπάρξει λύση που να ανοίγει την πόρτα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης”.

«Γίνεται συζήτηση για το μηχανισμό πρόβλεψης

Αναφερθείς τέλος, στο θέμα των αντιμέτρων, είπε ότι “θα τα ψηφίσουμε τώρα και θα εφαρμοστούν 1.1.19 και για κάθε κύκλο αρνητικών μετρων θα υπάρχει και ένας κύκλος αντιμέτρων. Γι’ αυτό γίνεται συζήτηση για τον μηχανισμό πρόβλεψης το 2018. Ήδη το ΔΝΤ έχει αλλάξει προς τα πάνω τις προβλέψεις του με βάση τα αποτελέσματα του 2016”.

Πηγή: http://www.kontranews.gr/POLITIKE/282909-Tzanakopoylos-stochos-tes-kyberneses-na-yparxei-dokimastike-exodos-stis-agores ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...