Τι αποκάλυψε στο Kontra για τη διαγραφή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Βίντεο)

Τι αποκάλυψε στο Kontra για τη διαγραφή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος (Βίντεο)

Τι αποκάλυψε στο Kontra για τη διαγραφή του ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Σε αποκαλύψεις για το παρασκήνιο της διαγραφής του από τη ΔΗ.ΣΥ. προχώρησε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Κόντρα και τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Αρχικά ξεκαθάρισε ότι η διαγραφή του δεν έγινε λόγω της προσωπικής του στάσης στο Μακεδονικό, αλλά επειδή «το Κίνημα Αλλαγής διαφώνησε με τη θέση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ.ΑΡ. Κάτι που αποτελεί απομάκρυνση της ΔΗΜ.ΑΡ. από το ΚΙΝ.ΑΛ.», όπως σημείωσε ο ίδιος συμπληρώνοντας πως η ηγεσία του κινήματος «Δεν σεβάστηκε την απόφαση που πήραμε ως Δημοκρατική Αριστερά» και έχει είδη δρομολογήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης. Αναρωτήθηκε μάλιστα, ποια θα ήταν η στάση της Φώφης Γεννηματά αν είχε θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας.

Ωστόσο, ο Θαν. Θεοχαρόπουλος δήλωσε στον Γιώργο Μελιγγώνη και το Κόντρα πως «Αν είχα επιλέξει αντίθετη στάση, θα είχε τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝ.ΑΛ., αυτή ήταν η πρότασή που αρνηθήκαμε», γιατί εδώ και χρόνια όπως σημείωσε η ΔΗΜ.ΑΡ. κρατά πατριωτική στάση μακριά από εθνικισμούς.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, επεσήμανε πως παρ’ ότι η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί συμβιβασμό μεν, αλλά επιλύει το Μακεδονικό με τρόπο θετικό.

 «Δεν έχουμε μάθει στη Βουλή να λειτουργούμε με απειλές διαγραφών», ήταν η απάντησή του, όσον αφορά στις πιέσεις που δέχτηκε πρώτού αποχωρήσει και όταν η κα. Γεννηματά αντιλήφθηκε προς τα που κλείνει η στάση της ΔΗΜ.ΑΡ.

Ιδιαίτερα για τις πιέσεις που δέχτηκε απ’ τη Χαριλάου Τρικούπη για να παραδώσει την έδρα του, όντας βουλευτής Επικρατείας, απάντησε πως δεν του χαρίστηκε η έδρα και την κέρδισε, όπως όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, με λίστα. Επιπλέον, επεσήμανε πως βρίσκεται στη Βουλή κατ’ αρχήν ως πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., ενός εκ των μελών του συνασπισμού που συγκροτούν τη ΔΗ.ΣΥ.

Ερωτηθείς για τα στελέχη που ενδέχεται να αποχωρήσουν από τη ΔΗΜ.ΑΡ. και να μεταπηδήσουν στο ΚΙΝ.ΑΛ., απάντησε πως τα μεμονωμένα στελέχη παίρνουν τις δικές τους απόφασειςς και ο καθένας δρα με προσωπική ευθύνη. «Θέλω να πιστεύω ότι σχετικές δηλώσεις (σ.σ.: για αποχώρηση από τη ΔΗΜ.ΑΡ.) γίνονται από κεκτημένη ταχύτητα, γιατί στο χώρο μας έχουμε μάθει οι μειοψηφίες να σέβονται τις πλειοψηφίες», ήταν το σχόλιο του σε συγκεκριμένα στελέχη που έχουν θέσει ως όρο για την ενότητα του κόμματος να επιλεγεί η θέση της αποχής ή της ουδέτερης ψήφου

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, επεσήμανε πως πλέον δεν υπάρχει Κίνημα Αλλαγής, αλλά ΠΑ.ΣΟ.Κ., το οποίο απλώς θα εμφανίζεται με το όνομα του κινήματος που συγκρότησε μαζί με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και άλλες δυνάμεις της κεντροαριστεράς.

Στην αποκάλυψη ότι αμέσως μόλις δημοσιοποιήθηκε η διαγραφή του, του τηλεφώνησε έκπληκτος από τα εξωτερικό ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, προχώρησε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος με αυτήν την εξέλιξη» είπε για την συνομιλία με τον πρώην πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και έκανε γνωστό ότι σύντομα θα συναντηθούν δια ζώσης μόλις επιστρέψει στη χώρα για δουν «τι μέλλει γενέσθαι». Επιπλέον εκτίμησε πως αν ήταν βουλευτής ο Γιώργος Παπανδρέου θα είχε διαγραφή και αυτός, λόγω της στάσης του στο Μακεδονικό.

Για την όποια πιθανή συνεργασία με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α., είπε «Βρισκόμαστε στην αντίπερα όχθη, είμαστε αντιπολίτευση», συνεχίζοντας ότι «ακόμη δεν έχει αλλάξει το πρόσημο στην κυβέρνηση, αφού παραμένουν πρώην μέλη των ΑΝ.ΕΛ.». Έπειτα ζήτησε μια συμμαχία του προοδευτικού κέντρου και της ευρωπαϊκής σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας, των μεταρρυθμιστών και τις ανανεωτικής Αριστεράς, στην οποία η ΔΗΜ.ΑΡ. σκοπεύει να παίξει σημαντικό ρόλο «γιατί χρειάζονται πρωτοβουλίες για κάτι τέτοιο» σημείωσε.

Την ίδια ώρα σε τηλεοπτική της συνέντευξη η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά απάντησε στις καταγγελίες του Θαν. Θεοχαρόπουλου για απόπειρα εξαγοράς του από τη Χαρ. Τρικούπη λέγοντας, «Εγώ δεν κάνω νταλαβέρια, μόνο δημόσιες πολιτικές συνεργασίες». Επιπλέον τόνισε ότι «Η ψήφος στις Πρέσπες είναι ψήφος στήριξης στην κυβέρνηση», δικαιολογώντας την διαγραφή του προέδρου της ΔΗΜ.ΑΡ.

 

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/352233-Ti-apokalypse-sto-Kontra-gia-te-diagraphe-toy-o-THanases-THeocharopoylos ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...