Τι πρέπει να γνωρίζουμε για την εκλογική διαδικασία.

Σχετικά με την εκλογική διαδικασία της 6ης Μαίου η περιφερειακή ενότητα Αιτωλ/νίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση προς ενημέρωση του κοινού.

1.    Στο Νομό μας έχουν συσταθεί α) 546 εκλογικά τμήματα για τους εκλογείς της εκλογικής Περιφέρειας Νομού Αιτωλοακαρνανίας και β) εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας (στο Μεσολόγγι) όπου θα ψηφίσουν οι εγγεγραμμένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών εκλογείς.
2.    Η ψηφοφορία αρχίζει την  7:00  πρωινή και τελειώνει στις 19:00 βραδινή της 6ης Μαΐου 2012. Δικαίωμα ψήφου, έχουν οι Έλληνες πολίτες, που έχουν γεννηθεί μέχρι το έτος 1994, έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους μέχρι 29/02/2012 και είναι υποχρεωτική για όλους τους εκλογείς.
3.    Εξαιρούνται :
α) Όσοι έχουν υπερβεί το 70ο έτος της ηλικίας τους
β) Όσοι βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό.
γ) Όσοι έχουν εγγραφεί σε ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν κατέστη δυνατή η σύσταση ειδικού εκλογικού τμήματος.
δ) Όσοι αδυνατούν για λόγους υγείας, ή υπηρεσιακών αναγκών, να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
4.    Κάθε εκλογέας δύναται να εκφράσει της προτίμησής του υπέρ τριών (3) υποψηφίων σημειώνοντας μέχρι τρεις (3) σταυρούς προτίμησης.
5.    Για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαιτείται η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας , προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής , διαβατήριο, άδεια οδήγησης ή ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.
6.    Όσοι εκλογείς, δεν φέρονται εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους και δεν έχουν απολέσει το εκλογικό τους δικαίωμα να απευθύνονται στον οικείο Δήμο.
7.    Ο εκλογέας, μπορεί να μάθει σε ποιο εκλογικό τμήμα ψηφίζει, με τους εξής τρόπους:
α) Εάν έχει πρόσβαση στο Internet στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΣ , στο «ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙΣ» ή στην ιστοσελίδα της Π.Δ.Ε. στο «pde.gov.gr»
β) Τηλεφωνική ενημέρωση στα Κ.Ε.Π.
γ) Στα τηλέφωνα του δήμου Ναυπακτίας.



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...