Τον αναγκάσαμε να “μιλήσει”

Τον αναγκάσαμε να “μιλήσει”

Μετά από μέρες περίεργης «αφωνίας» ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος μίλησε επιτέλους σήμερα και με ανακοίνωση του έρχεται να συνταχθεί δυο πλαίσιο των ενεργειών της Κυβέρνησης για την θωράκιση των Ελληνικών Τραπεζών πριν από λίγη ώρα ο κ. Στουρνάρας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η συνεχιζόμενη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών αντανακλά τη βελτίωση της κατάστασης του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος. Οι χρηματιστηριακές εξελίξεις του τραπεζικού κλάδου τις προηγούμενες ημέρες δεν σχετίζονται με την υγεία των ελληνικών τραπεζών, αλλά με καθαρά εξωγενείς παράγοντες, όπως η άνοδος των επιτοκίων διεθνώς και ιδιαίτερα σε γειτονικές με την Ελλάδα χώρες”.

Ολόκληρο το δημοσίευμα στην Kontranews:

Bρόμικο σχέδιο αποσταθεροποίησης

Ύποπτος ο ρόλος του Γιάννη Στουρνάρα του τραπεζικού συστήματος

ΒΡΟΜΙΚΟ σχέδιο αποσταθεροποίησης του τραπεζικού συστήματος υποκρύπτει η κερδοσκοπική επίθεση με στόχο τις μετοχές των τραπεζών σε συνδυασμό με την πολιτική σπέκουλα τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από κάποιους μηχανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καλά πληροφορημένη πηγή αποκάλυψε στην KONTRA ότι ο ρόλος του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας είναι ύποπτος, επισημαίνοντας ότι με την στάση του αβαντάρει στην ουσία τα κερδοσκοπικά παιχνίδια.

Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι δεν είναι τυχαία η στοχοποίηση από τον Γιάννη Στουρνάρα εμβληματικών τραπεζιτών και ιδιαίτερα εκείνων οι οποίοι επιχειρούν να βοηθήσουν την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και δεν συμμερίζονται τις κινδυνολογικές του προβλέψεις και την εμμονή του σε λογικές ΔΝΤ σε μια σειρά από στρατηγικά ζητήματα όπως για παράδειγμα οι περικοπές των συντάξεων.

Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι εκτιμήσεις κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων οι οποίοι θεωρούν ότι ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος δεν ενδιαφέρεται για τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος αλλά για τα μελοντικά του πολιτικά σχέδια που συνδέονται με τη Νέα Δημοκρατία.

Η αφωνία για την κερδοσκοπική επίθεση που δέχτηκαν οι τράπεζες είναι χαρακτηριστική της τακτικής που ακολουθεί ο Γιάννης Στουρνάρας. Την ίδια ώρα επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα υπέρ της περικοπής των συντάξεων μιλώντας στους πρέσβεις.

Πρόκειται για απροκάλυπτη πολιτική παρέμβαση που έχει στόχο τη διάρρηξη των σχέσεων της κυβέρνησης με την κρίσιμη εκλογική μάζα των συνταξιούχων για να μπορέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να εισπράξει ψήφους διαμαρτυρίας.

Στο Μαξίμου πλέον είναι σίγουροι ότι ο Γιάννης Στουρνάρας παίζει τυχοδιωκτικά πολιτικά παιχνίδια χρησιμοποιώντας τον θεσμικό του ρόλο ως Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Το πρόβλημα είναι ότι τα παιχνίδια αυτά συνδέονται με τα βρώμικα σχέδια των κερδοσκόπων και διαφόρων μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επιδιώκουν να εγκλωβίσουν την κυβέρνηση σε μία τραπεζική κρίση προκειμένου να την αναγκάσουν σε υποχωρήσεις σε μία σειρά από κρίσιμα θέματα.

Το σφυροκόπημα των τραπεζικών μετοχών και συνολικά το σχέδιο απαξίωσης του Χρηματιστηρίου συνεχίζεται παρά την αναβάθμιση από την FITCH των συστημικών τραπεζών και την αναθεώρηση από το ΔΝΤ προς τα πάνω των προβλέψεων για ανάπτυξη.

Αυτό αποκαλύπτει ότι πρόκειται για ένα βρόμικο σχέδιο των ξένων που αβαντάρεται από τα υπολείματα της διαπλοκής και το παλιό διεφθαρμένο και χρεωκοπημένο σύστημα.

Kontra

Πηγή: https://www.kontranews.gr/POLITIKE/344289-Epiteloys-milese-o-Stoyrnaras ΠΟΛΙΤΙΚΗ



Ακολουθήστε μας σε Google News, Facebook και Instagram και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ γράψτε το σχόλιο σας!
Το όνομα σας ...